發新話題

好波...vve m4開膛有聲氣lu...

我都買左銅心PDW玩,吾錯,大大聲,好嘈吓,C照B吾錯
而家有open bolt M4 都想試下
KA,VFC,都出玩家可以乜都玩下
正如以前電鎗淨糸得馬記,而家乜牌字都有
甘可以價錢大衆化

WE系玩家留名

實際上, 邊隻系统真係得嘅, 我地一定考慮. 對我地班玩具氣槍DUMMY玩家來講點致叫做'得'! 唔洗再講啦! 如果YYE (OPEN BOLT)掂嘅, 我地要玩咪玩.......有乜問題呢(唉! 又係YYE)! Sistema PT凸我地都玩(身為玩具槍DUMMY玩家之一既我, 一句聲都冇出過)呢啲咪叫掂law! 其實我對自己以買下的(YYA系统INO GBBR-M4都OK! 唯有盡裝啲真品整靚之槍掛起造裝飾(邊個叫我地唔識整YYA呢類鑽石系统咩! 咪認命law!). 幸好呢處班YYE玩家好好人教我地班DUMMY解決啲小問題唔洗再花費一大筆整槍錢.

一講起YYE就一呼佰應!
一講起YYA就叫聲四起!

潛水一排,做下cdrom, 有時見到d回覆都唔回應, 以免引起不必要爭拗, 不過歪曲真理, 誤導用家的言論不得不回應;

唔明白只要VVA/ VVE post出現就有爭拗/抽水, 個人覺得只有幾個可能, 1.怨恨 2.粉絲 3.打手 4.利益關係
只要細心留意一下就明白了各所事程,

只能說, 系統高與低, 看看在同時期推出, 現在玩家人數,廠商投入就大慨清楚了,VVE現在亦自已打自已, 唔需要踏低別人提高自已
既然是抄, 就只好承認, 事實証明如此, 解釋只是掩飾

我是玩仿VVA系統, 可能有朋友覺得我是1234 說一些無理據, 主觀的言論, 如是的話可自行找出真相再判定,
都係果句, 各有各玩, 沒衝突,沒衝突就沒爭拗,只有討論, 所有事程都有原因的

引用:
原帖由 gainax 於 28-6-2010 16:00 發表
潛水一排,做下cdrom, 有時見到d回覆都唔回應, 以免引起不必要爭拗, 不過歪曲真理, 誤導用家的言論不得不回應;

唔明白只要VVA/ VVE post出現就有爭拗/抽水, 個人覺得只有幾個可能, 1.怨恨 2.粉絲 3.打手 4.利益關係 ...
我想問一樣野...
點解你會覺得係抄先?
係唔係vva出開膛先,vve出後就係叫抄?
vve叫喱d做"回應玩家要求"...
係唔係我唔知,但起碼唔可以咬定人地係抄...
awss同開膛都好處...
有人要像真,玩開膛...
有人要穩定,玩awss...
vve有存在價值...
你o既言論都係有d踏vve...
一口就話人地係抄...

我認為真係無謂比較,一定要有定論WA好D定WE好D
Wa同WE點解唔可以共存?
Wa同WE有異曲同工之妙
兩者都做到BLOWBACK,BOLT LOCK
大家各有各好
但當然大家都有自己唔完美地方
但講真又邊會完美
所以WA玩WA,WE玩WE啦
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

師兄! 我都同意你所講個"抄"字點解? 如果YYE新出氣動系統係"抄"YYA現有氣動系统的話! 好可能YYA以經控告YYE侵權! 如此看來YYE應該不可能賣任何新氣動系统之槍品! 除非YYE新系统同YYA"舊"現有系统不同? 否則一定比YYA告死. 我覺得以後要比較以下系统:-
1) YYE (有膽式)
2) YYE (冇膽式)
3) YYA 及同類系统
4) 企J

根住可能有好多人會試用YYE新系统(我都好有興趣試), 到時就可以同上所有系统一齊比較!

其實我唔係好明白Ga.....高人說甚麼(.......歪曲真理, 誤導用家.......)由其是個4點? 因為我地只想在此處找一班同聲同氣玩GBBR既玩家, 列如Deno.. YrN...兄等等, 如果我地係乜乜打手及利益關.....我地就一定提供有用知料給班產品用家, 而唔係蹉其他產品對手双腳, 我地只係表達自己對產品好與不好的看法作為其他人參考討論, 就算講都係講自已買過個幾支槍又用代名點會想蹉其他人wor! 希望高人指點.

我一直都冇所謂話邊個好...
只係覺得如果vve真係咁有心搞gbb,佢有可能kick走vva系(除左井記)...
但係我好唔中意d人係唔係都話人抄...

首先要明白"抄"的定議
定議可指外型/結構上, 本身VVE氣缸式結構也是在抄/改良日本某設計, 手槍不說
從上面得出 AR系/M14 已是抄了, VVA M4是首支開鏜新結構GBBR, 看到結構上後來的GBBR也是再抄, 如不是在抄的就是類近像基J結構
正如所有類近馬記AEG 結構 就是在抄, 像ICX分體M4波箱/SYS新型2號波箱一樣, 要避開"抄"的定議, 就要內部外型/結構上不相似/不同, 只是沒人告不是沒錯
唔明可以倒轉想,沒有AEG famas 何來有PTW,EBB?

引用:
原帖由 gainax 於 28-6-2010 17:30 發表
首先要明白"抄"的定議
定議可指外型/結構上, 本身VVE氣缸式結構也是在抄/改良日本某設計, 手槍不說
從上面得出 AR系/M14 已是抄了, VVA M4是首支開鏜新結構GBBR, 看到結構上後來的GBBR也是再抄, 如不是在抄的就是類 ...
m14gbb何來"抄"!?...

回覆 55# 的帖子

結構,
像GH基 PDW也是VVA結構

引用:
原帖由 gainax 於 28-6-2010 17:30 發表
首先要明白"抄"的定議
從上面得出 AR系/M14 已是抄了, VVA M4是首支開鏜新結構GBBR, 看到結構上後來的GBBR也是再抄, 如不是在抄的就是類 ...
M14一日未出都唔可以話佢有抄人GA WO

引用:
原帖由 gainax 於 28-6-2010 17:47 發表
結構,
像GH基 PDW也是VVA結構
咁其實支支槍個結構都係咁...
而且m14 gbb得佢一個出...
做開荒牛又可來抄?
如果咁講...
氣槍都係抄真槍姐...

引用:
原帖由 sam524 於 28-6-2010 17:53 發表

咁其實支支槍個結構都係咁...
而且m14 gbb得佢一個出...
做開荒牛又可來抄?
如果咁講...
氣槍都係抄真槍姐...
[傳聞]有人話過外國出過但無SELL香港[傳聞]

支支槍都係用撞針去打落子彈出去
支支槍都係抄出黎既!

支支玩具槍都係用啖氣噴粒彈出去
我想問下邊一把係世界上第一把玩具槍?

發新話題