發新話題

好波...vve m4開膛有聲氣lu...

仲好睇過360 fans vs ps3 fans果d post

咁又係, 開膛就話抄YYA, 咁又有點兒那個.......................
再者, 抄出來效果好過YYA嘅話又何妨呢, 玩家受惠姐.......

引用:
原帖由 gainax 於 28-6-2010 05:30 PM 發表
首先要明白"抄"的定議
定議可指外型/結構上, 本身VVE氣缸式結構也是在抄/改良日本某設計, 手槍不說
從上面得出 AR系/M14 已是抄了, VVA M4是首支開鏜新結構GBBR, 看到結構上後來的GBBR也是再抄, 如不是在抄的就是類 ...
本人絕不認同師兄既論點!
亦唔覺得你係想停止大家既爭論
反而係挑起更大既爭論!
我覺得師兄都係唔出聲好過出啦
總知邊個有心針對,大家有眼睇!
所以希望所有we system既玩家唔好再噤激動去爭論
再爭論都唔會有結果!

可能大家誤會了, 我只是來更正的, 沒有踏低VVE氣缸同開鏜版意思

其實所有井成,炸彈,之P,VFZ, AGN,金公,GHA PDW,開鏜版等等都是取自VVA系統/結構
即是在抄在仿, 既然用人地計設出來的系統/結構 應該尊重番,感謝一下, 雖然大部分都是未經同意地採用
至少也認同別人計設, 如拿了別人的野當自已做出來還否應會否有點? 原廠真的追究上來乜都冇得玩,
VVE氣缸也沒有, 最後得日本貴價膠合金槍, 只是做與不做

我不是說VVE 性能上有問題,主要只是更正誤導資迅, 不實的謠言,  至於抄的方面,只要知道VVA結構/外型,
運作是怎樣, 開鏜bolt 是怎樣就明白了, 再參考它的做槍歷史, 不信可自行再查証

不理是什麼系統,牌子 只要好的玩家都支持, 我只是玩家不是廠家, 一向都支持VVE出 開鏜版, 只要價錢合理
槍型適合必買, 不用再受VVA, KSZ 高價系統控制, 作為玩家有更平更多選擇 何樂而不為?  等緊AK47/M!

引用:
原帖由 gainax 於 28-6-2010 19:30 發表
可能大家誤會了, 我只是來更正的, 沒有踏低VVE氣缸同開鏜版意思

其實所有井成,炸彈,之P,VFZ, AGN,金公,GHA PDW,開鏜版等等都是取自VVA系統/結構
即是在抄在仿, 既然用人地計設出來的系統/結構 應該尊重番,感謝一 ...
x2
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

我都睇左好耐Post
可能有師兄覺得WA玩家言論比較過火
但又唔見得WE玩家唔係咁樣wo

我自己係WA系統玩家, 講下我自己點睇
WA同WE, 兩者比較, 我點都係覺得WE岩落場打game多
WA嬴WE既地方, 我只係覺得有 "開膛" 呢樣比較像真既野
但如果WE都出埋 "開膛" 版本, 我覺得WA的優勢已經失去
問心一句, WE雖然現時未出M4 "開膛" bolt, 但WA轉WE既人我見大把, 但WE轉WA既, 又有幾多個? 點解?
外在黎講, WA系統咁多間廠出成槍&槍身等等, 咁耐都未出到一塊似似樣樣的皮出黎, 像真極都有限啦
個人睇法, 反正都唔像真, 我點解要比咁多錢玩WA姐, WE起碼已經有CO2匣, 隻匣都起碼似樣少少丫
可能不滿既野唔同, 但係其實唔止我, 我相信仲有好多人同我一樣對WA心灰意冷, 除非WA系統果邊有新衝擊吧......

意見講完了, 希望大家聽就聽唔聽就罷, 唔鍾意請唔好回我, 本人無意挑釁各界WA&WE玩家, 謝謝

其實廠家都冇出聲話邊個抄邊個, 我地又憑咩去話邊個係抄襲者, 出先都唔代表係原創姐..............
YYA & YYE 邊個好D..............冇得比較喎, 呢D好唔好嘅野好主觀
呢D比較就等於問你譚詠麟同張國榮邊個好D............

引用:
原帖由 大力金剛腿 於 28-6-2010 21:03 發表
其實廠家都冇出聲話邊個抄邊個, 我地又憑咩去話邊個係抄襲者, 出先都唔代表係原創姐..............
YYA & YYE 邊個好D..............冇得比較喎, 呢D好唔好嘅野好主觀
呢D比較就等於問你譚詠麟同張國榮邊個好 ...
WA有告其他廠架

引用:
原帖由 101653 於 28-6-2010 20:31 發表
我都睇左好耐Post
可能有師兄覺得WA玩家言論比較過火
但又唔見得WE玩家唔係咁樣wo

我自己係WA系統玩家, 講下我自己點睇
WA同WE, 兩者比較, 我點都係覺得WE岩落場打game多
WA嬴WE既地方, 我只係覺得有 "開膛"  ...
小弟都好想試下we
不過$$$$$.....
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

回覆 64# 的帖子

師兄,我想請教一下你有無拆過或者細心睇過WE PDW 開膛版槍機設計?
YYE飛機既計,同WA , KSC MP7都好唔同,所以唔可以話係抄,但如果有推彈桿,有出氣咀就係抄,有點兒唔係咁公道
仲有相關聯既hop up 都好唔同,設計同hop up 皮都係唔同yya
we pdw 飛機

類wa m4 飛機

回覆 66# 的帖子

其實不是想質疑你的, 只是...

唉, 兩方面比較又會引起爭拗, 見到有問題又不能不指正, 都係cdrom算, 我是沒任何得益的, 純在討論,
請容許我最後關於 VVE/VVA post一回

你說的結論正好倒轉, VVE唯一比VVA系統優勝, 就是氣缸式, 一向VVA問題是開鏜大後座力導至容易碎彈,口水彈,
解決了所有方面> VVE, 只是花費較VVE多, 如果VVE是開鏜, 問題是會一樣, 對零件質量提高, 價錢亦會提高,
再者仿真度氣化零件方面 VVE 確是不及VVA, 價錢方面就會和仿VVA系統/VFZ 系列比下去

VVA系統槍身沒問題,是刻字上bug, 兩者一樣有bug, 換刻字可解決,要自已諗辦法, 但在槍身質數可以
差距一節亦是不能改變的, 仿真問題你的睇法主觀了, 轉系統是小部分人, 主流系統還是VVA, 看廠商就明白

不好用co2和top gas比較, 鑄造零件打co2只會再加速損耗, 加上co2價錢貴不是主流, 性能好的GBB用topgas
已有高效能, co2本身是不合GBB用, 唯一就是天氣太凍就硬要使用, 但香港是不可能的, 不然就是避重就輕了
既然玩VVA系統是要錢才好打, 這樣用co2玩VVE已抵觸它本身平價好處, 再加上損耗和改件問題
玩一段時間已比VVA系統貴,而沒有它的效能,質感,仿真

對某系統放棄主要不是系統本身有大問題, 而是個人問題, 投入不深自然會易放棄, 耐何VVA系統
要投入更多先有滿意回報, 不然就是要技術付出更多, 因為本身定價就是高的, 不是的話變VVE吸引力不大,
放棄問題VVA,VVE的也有, 不能一慨而論 ,放棄的朋友腑心自問一下, 付出多與少,不論在金錢和努力上

VVE同VVA系統討論太多了, 真是硬要比較邊個會較優勝早已有結論,在仿真與效能上,
只能說, 清楚結構就知性能如何, 清楚品牌就知質量如何, 性能在符於零件配合,質量,系統結構, 動手能力,
缺一不會高效能,不作解釋了, 可自行參透
兩系統 同期推出兩年以來 市場就証明了, VVE也在改系統, 重覆說得太多, 不再說了, 心中已有答案
討論變得沒意思

引用:
原帖由 gainax 於 29-6-2010 01:21 AM 發表

唉, 兩方面比較又會引起爭拗, 見到有問題又不能不指正, 都係cdrom算, 我是沒任何得益的, 純在討論,

你說的結論正好倒轉, VVE唯一比VVA系統優 ...
師兄,宜家WE只係PDW出左OPEN BOLT..你可以噤快下定奪話WE所有OPEN BOLT都會有問題同WA一樣?
有咩實質證據?

引用:
原帖由 gainax 於 29-6-2010 01:21 發表

你說的結論正好倒轉, VVE唯一比VVA系統優 ...
各有各睇法
各有各要求姐

開心討論唔好咁火

回埋呢次,做個總結, 只希望日後不會有同類事再發生, 有疑問可睇之前/上幾個post回覆
已有解釋了

我不是勞氣, 只是想朋友們明白, 一直看到有關post, 像上一個post,見到在討論VVA系統
問題, 就有某些朋友在散播謠言, 已是多次, 不怪得某少加入爭拗朋友在這post 開戰,

以住一向VVA 與 VVE是可共存的, 好少發生爭拗, 不知為何開始就有問題發生, 從中生事的,抽水的增加,
我自已一向小理,不過有些不斷留言,沒理據,過分主觀的, 實是嚴重扭曲真相,  既言討論區是求真, 分享資迅,
硏究討論, 這麼就要指正, 不是的話已失去討論, 求真的價值

所為 人言可畏, 某些言論不符事實, 新人和不理解的就會誤導了, 最後損失是他們,
我在多次post回覆 ,在討論和硏究post, 長編大論只希望都是想他們理解明白, 自已分折探究 ,不論結果如何
最終我是沒有任何得益, 還在浪費時間心機 , 其實可以不理會, 自已沒損失,不用多件事煩
不過既然是呢度會員, 知道有誤會的, 錯誤的 就要有義務更正, 如講不實言論 ,錯誤資料沒人更正 就不成討論區,
變吹水區了
重點是什麼post 是求真的朋友, 看回覆, 事實真相就只有自行分折探究了,

其實我在這麼多有關post 回覆只是把人們對VVA系統誤會更正, 沒有說VVE性能不好的意思,
真是不理性硬要比較只好提出結論
希望大家不要再提出有誤導的言論, 不論VVA與VVE , 最好在討論另一邊時不要加入果邊意見, 以減少無謂爭議了
好了各有各玩沒衝突
如有模犯各位, 敬請原諒

嘩! 我都幾欣賞呢位gaina.......高人. 真係好努力地去為YYA及YYA所有有關之同類GBBR系统辯護! 我地班玩家尤其是對YYA-GBBR系统dummy既玩家們來一定要向呢位高人鞠躬致敬. 佢的熱成令我對YYA系统以失去信心的睇法再現露一點希望!

#71 .......對某系統放棄主要不是系統本身有大問題, 而是個人問題, 投入不深自然會易放棄, 耐何VVA系統
要投入更多先有滿意回報, 不然就是要技術付出更多, 因為本身定價就是高的, 不是的話變VVE吸引力不大,
放棄問題VVA,VVE的也有, 不能一慨而論 ,放棄的朋友腑心自問一下, 付出多與少,不論在金錢和努力上.......

高人上述呢段金句我地班dummy玩家會永記在心:-
我地唔再玩YYA或YYE的主要原因係自己問題, 呢啲GBBR槍本身無"大問題", 唔識整! 唔夠錢玩! 支槍咪唔精神! 好啦你有錢玩但技術"整槍"唔及班"高手玩家"好啦! 唔洗玩! 改玩YYE支槍一時又唔像真一時又話炒人地啲舊系统(可能會比別人笑)總之冇灑引! 又唔洗玩啦! 整來整去支槍咪又係唔精神.......唉! 腑心自問只係一個dummy玩家, 睇完高人的高見! 答案就係冇錢!唔識!咪玩!只好玩翻PT凸算啦!

唉! 任可高人! 打手們! 我地要睇既係SOLUTION! 唔係Agruement.......

發新話題