發新話題

VFC MK18 MOD 1 快出了?

引用:
原帖由 carl 於 8-8-2010 03:12 發表

資料來自: arms cool
總長:696毫米/ 777毫米
重量:2784克
彈匣:30發
防火帽:KAC型
槍管長度:10.5吋/ 275毫米
槍身材質:鋁合金
刻印:科特刻字
護木:丹尼爾防衛鋁合金車洗軌道護木
握把:M4/M16A ...
個匣得30粒咁少...VFC有冇出多d彈既匣架???

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 8-8-2010 04:36 發表

槍機卡榫:鋼
槍機卡榫=bolt carrier?!
唔識佢d中文...

引用:
原帖由 MASADA 於 9-8-2010 00:39 發表

槍機卡榫=bolt carrier?!
唔識佢d中文...
bolt catch
bolt carrier係槍機座

"蘇com gear" 果d  DD RAIL.....同瘋牛一樣冇導氣管個孔..??

http://www.arms-cool.net/forum/v ... t=vfc%2Bmk18###zoom
$3600真係跟兩個彈匣,不過得30發...

引用:
原帖由 MASADA 於 9-8-2010 00:37 發表

個匣得30粒咁少...VFC有冇出多d彈既匣架???
WE的GBB,從開似到現在隻匣都係得30飛(M14仲得20飛添),又唔見有人話少.
如果真係有拿個GBB打Game.30發匣其實已好夠用.
入多D彈.氣化唔切,一樣無用...

引用:
原帖由 NCP013 於 9-8-2010 00:59 發表
"蘇com gear" 果d  DD RAIL.....同瘋牛一樣冇導氣管個孔..??
VFC條係自己出,只係羅socomgear個license

引用:
原帖由 mk23 於 9-8-2010 09:50 發表

WE的GBB,從開似到現在隻匣都係得30飛(M14仲得20飛添),又唔見有人話少.
如果真係有拿個GBB打Game.30發匣其實已好夠用.
入多D彈.氣化唔切,一樣無用...
氣化唔切咪等一等或者唔好連射咁耐囉,冇理由入少d蛋就當解決左氣化問題...
不過我都係針對實戰姐,如果實戰係30粒都冇問題既,咁我都冇乜投訴,只係唔想支鎗得個樣落場都真係實用姐

今日睇過實物,條骨d色麻麻...啡啡色咁...成支鎗出泥既效果好似好舊咁...令我減低左買既意欲
不過唔知真鎗既DD MK18 RIS II顏色係咪咁,有冇師兄可以貼支real steel既相睇下?!

回覆 39# 的帖子

引用:
原帖由 ohnavi 於 13-8-2010 21:37 發表

vfc(socomgear)都係呢隻色,不過再深少少少少...
你地覺得copy隻色靚d定呢隻色靚d?!

引用:
原帖由 MASADA 於 13-8-2010 22:25 發表

vfc(socomgear)都係呢隻色,不過再深少少少少...
你地覺得copy隻色靚d定呢隻色靚d?!
[聽說]VFC同socomgear既MK18 RIS II係吾一樣的,
VFC只借DD個license而自行生產,係咪一樣就要有既師兄比對下了;
copy?你指國產?socomgear定VFC呢?
色就梗係DD靚D啦

國產之前有條,初初都好似樓上張相咁上下色水,

後黎成條甩色變左金色....
signature oversize

引用:
原帖由 MASADA 於 9-8-2010 19:08 發表

氣化唔切咪等一等或者唔好連射咁耐囉,冇理由入少d蛋就當解決左氣化問題...
不過我都係針對實戰姐,如果實戰係30粒都冇問題既,咁我都冇乜投訴,只係唔想支鎗得個樣落場都真係實用姐
睇你點玩架姐...你係咁狂full 300飛匣都唔夠你玩架啦

引用:
原帖由 Terryimac 於 13-8-2010 22:50 發表
國產之前有條,初初都好似樓上張相咁上下色水,

後黎成條甩色變左金色....
我果條好正常
國產都有唔同廠
我果條雖然十字螺絲但條骨d色水ok

發新話題