17 12
發新話題

想問問市面上有d講電鎗or真鎗既書..唔該師兄^.^!

想問問市面上有d講電鎗or真鎗既書..唔該師兄^.^!

因為我電腦就係上網睇同買d教人砌電話既書.....慢慢學識!

所以問問..

如果有入面會唔會教人點砌鎗架

今日行過d書檔...全部都係得>>>軍事家

COMBAT, 好好睇架, 不過係日文的

GUN主要講GUN,都好好睇,不過都係日文.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 thebruceking 於 8-5-2007 04:27 發表
因為我電腦就係上網睇同買d教人砌電話既書.....慢慢學識!

所以問問..

如果有入面會唔會教人點砌鎗架

今日行過d書檔...全部都係得>>>軍事家
睇d教人砌電話既書學識整電腦....?咁神?

台灣出的主要有:
第一本係[他嘅]=[天生瀉手], 好似係雙月刊, 去大d的7仔搵都可能搵到.
主要講真槍, 同一d同台灣有關的軍警事情, 亦間唔中會講下wargame同氣槍.
第二本係[賤闘黃], 呢本係街邊少見d, 去廣華街問下啦.
會比前者講多d氣槍同wargame.
至於教整槍的書, 台灣有出, 可以去廣華街, 或者d有買軍事書的舖頭搵下(其中一間係灣仔[木木木]記)
日文書的話會有更多選擇, 好多都可以係廣華街, 或者d日本書店搵到, 但唔識日文的話會有d浪費...
眼光光~

引用:
原帖由 mid_te 於 8-5-2007 14:28 發表

睇d教人砌電話既書學識整電腦....?咁神?
睇電腦書的話會識整電槍??
眼光光~

GUN COMBAT ARMS

定期日文雜誌的話重有:
1. Military toys(唔知停咗刊未...)
講玩具槍為主
2. SATS
講軍警為主
而講整槍有本叫[airgun徹底攻略], 好似全部六本, 都幾好睇, 有幾本係集中講拆槍, 圖文並繁茂幾好架.
http://www.amazon.co.jp/%E3%82%A ... 78609438&sr=8-4
眼光光~

戰鬥王都幾貴下…target就無教整槍…
其實整槍好易…模下模下都學得識…齊架生就ok…同埋建議你搵翻爆波箱圖睇

引用:
原帖由 mike-mike 於 8-5-2007 15:31 發表
定期日文雜誌的話重有:
1. Military toys(唔知停?刊未...)
講玩具槍為主
2. SATS
講軍警為主
而講整槍有本叫, 好似全部六本, 都幾好睇, 有幾本係集中講拆槍, 圖文並繁茂幾好架.
http://www.amazon ...
Military toys 停左好耐啦…唉,依家只可以買番舊刊,可惜可惜。

引用:
原帖由 warui 於 8-5-2007 18:15 發表

Military toys 停左好耐啦…唉,依家只可以買番舊刊,可惜可惜。
感覺上好耐冇出, 都以為係停咗.

正話睇番, 原來手頭上個本年幾前的第十二期已經係LAST一期.
眼光光~

多謝各師兄鼎力相助.....

不過可以話埋比我知d書會幾時出嗎....唔該唔該

回覆 #4 mid_te 的帖子

係我 .....打錯字....

多謝mid_te的指正.....

引用:
原帖由 thebruceking 於 9-5-2007 00:29 發表
多謝各師兄鼎力相助.....

不過可以話埋比我知d書會幾時出嗎....唔該唔該
他劇 --> 唔係好知, 好似係月中, 兩個月一本.

賤闘黃--> 每月月尾, 廣華街有一兩間有售, 但會好快冇貸

[啱屎], [乾拔], [根屎] --> 每月27號前後(同日本同期, 但空運會貴D, 想平等多陣)

SATS就得好少舖頭有, 但佢會擺係當眼地方, 搵下會搵到.
眼光光~

17 12
發新話題