26 12
發新話題

你介意自己是替代者嗎?

你介意自己是替代者嗎?

又發覺起自己身邊d人際關系真係幾亂下...
事緣有四個人, 分別係我, c先生, t小姐同p小姐, 而四個人都係熟兼且有出開黎玩既
咁起上年年尾既時候, 兩位小姐同c先生都分別一直keep住曖曖昧昧既關系同動作...
不過t小姐就明確咁有同我講過佢係鍾意c先生既, 但p小姐就一直冇表過態...
終於有一日, p小姐就同我講左d關於c先生既事, 咁我由於同t小姐比較熟, 個心都係有d幫佢既
所以就叫佢"妳係就快啦...唔知p小姐再繼續落去會點諗同點做架"
結果我講完呢句之後自自然就好順理成章咁令c先生同t小姐行埋一齊啦...
場景一轉, 番到黎今時今日
因為佢個人問題, c先生要長期離開香港, 只可偶爾番黎
所以c先生同t小姐惟有維持一段long d既愛情直到而家
但近日發現p小姐近日發佈左d消息關於"唔想做第三者/ 既然你地愛得咁難捨難離, 咁反正未開始, 不如就由佢先結束"
雖然未確定係咪講緊另外兩個, 但佢明顯對c先生同t小姐既態度有睇得出既轉變
更重要既係, 佢轉而對我既態度同動作變得曖昧
唔在乎有(親密既)身體接觸/ 成日都會坐我隔黎/ 又成日挨埋黎咁/ 我同另一個fd做同一樣佢唔鍾意既野, 佢會好惡咁鬧佢但只會細細聲咁叫我唔好再講啦下
可能只係我想得太多太遠...
但 你 介意自己是替代者嗎?

其實會唔會係佢開始鍾意左你呢..?
未必一定當你係代替品..

而且最重要既係.. 你自己對佢既感覺係點..?

引用:
原帖由 Anonymous 於 21-7-2010 05:15 發表
又發覺起自己身邊d人際關系真係幾亂下...
事緣有四個人, 分別係我, c先生, t小姐同p小姐, 而四個人都係熟兼且有出開黎玩既
咁起上年年尾既時候, 兩位小姐同c先生都分別一直keep住曖曖昧昧既關系同動作...
不過t小 ...
一開始係咪替代品唔緊要 , 最緊要你有無嗒糖

我吾介意係代替吾代替, 最緊要係你個人點諗ga姐! 你中唔中意對方先係重點吧!

引用:
原帖由 faihk 於 21-7-2010 11:13 發表
我吾介意係代替吾代替, 最緊要係你個人點諗ga姐! 你中唔中意對方先係重點吧!
同意...

引用:
原帖由 faihk 於 21-7-2010 11:13 發表
如果我未有包包 , 條女又嗒得杯落 , 我唔介意 "替代" 一下架

老問題 , 如果你鐘意佢 , 佢係咪當你替代品唔重要 , 最緊要有得開始 ; 你唔鐘意佢 , 係唔係替代品就更加唔重要

不過到最後...
對方可能只當你係一件隨時可以掉走的工具...

引用:
原帖由 skynet1983 於 21-7-2010 11:44 發表
不過到最後...
呢 D 就靠樓主修為喇

引用:
原帖由 skynet1983 於 21-7-2010 11:44 發表
不過到最後...
愛係付出, 唔應該計較收穫 & 回報.

引用:
原帖由 odaan 於 21-7-2010 12:04 發表

呢 D 就靠樓主修為喇
夠道行可以媾埋番黎...

引用:
原帖由 odaan 於 21-7-2010 11:39 發表

如果我未有包包 , 條女又嗒得杯落 , 我唔介意 "替代" 一下架

老問題 , 如果你鐘意佢 , 佢係咪當你替代品唔重要 , 最緊要有得開始 ; 你唔鐘意佢 , 係唔係替代品就更加唔重要
引用:
不過到最後...
可能小弟道行未夠啦...但我心諗如果一個都唔錯既女仔對一個男既大送秋波其實都好難唔嗒糖
但我就係驚佢只係玩玩下...追唔到c先生就轉過頭黎搵我玩算數...

引用:
原帖由 Anonymous 於 21-7-2010 13:11 發表

可能小弟道行未夠啦...但我心諗如果一個都唔錯既女仔對一個男既大送秋波其實都好難唔嗒糖
但我就係驚佢只係玩玩下...追唔到c先生就轉過頭黎搵我玩算數...
咁你實際上係唔係中意佢先? 係ga就唔好計較咁多! 唔係ga就米攪咁多! 唔好上!

引用:
原帖由 Anonymous 於 21-7-2010 13:11 發表
有時玩呢家野 , 一樣可以玩到動真情

所以話 , 談戀愛 , 可以令你更加認識自己

引用:
原帖由 odaan 於 21-7-2010 16:02 發表

有時玩呢家野 , 一樣可以玩到動真情

所以話 , 談戀愛 , 可以令你更加認識自己
好語重心長喎!

引用:

咁你想留返個朋友 , 定係想打下友誼波 ?

26 12
發新話題