29 12
發新話題

改底中...

改底中...

師兄們...小弟支416(v記)如果想改底中力, 射頻唔需要太快, 應該要換d乜野parts呢 ? 有乜原裝野可以用番呢 ? (已換s記hopup)...many thanks !!!

家陣諗住先換左呢幾樣野先...:

1. S記BEARING拍頭
2. S記BEARING尾頂
3. 鋼杯士

睇下出黎有咩效果先...

引用:
原帖由 M60E4 於 27-5-2007 11:00 發表
換M120彈弓,已經夠
好似有人話s記彈弓快淋...pdi會唔會好d...?
再講...原裝齒頂唔頂得順條彈...?

引用:
原帖由 華田 於 28-5-2007 15:34 發表

M120 既話就應該唔得, 120% 都ok 既
兩條彈弓力度爭幾遠...? 要換的話係咪一定要換埋d齒...? 見到s記副超高扭力齒$5xx係咪無咁易掃...?

[quote]原帖由 M60E4 於 28-5-2007 18:41 發表
用吉記SP120, 全原裝馬記Set得好打到15000-20000以上。(用9.6V)
V記我打

明白...!!! 如果想買pdi...邊個型號既力度會相等於吉記sp130...?

引用:
原帖由 mwh928 於 29-5-2007 22:13 發表
另外補充句以HK 416槍管長度以我改Pdi 170%已爽底中
唔該哂咁多位師兄指點...咁即係話如果用10.4"短管就要用pdi 170%以上...?

有無師兄可以幫下手...因為諗住今個禮拜有時間就去鎗街執料開工......

引用:
原帖由 M60E4 於 31-5-2007 21:38 發表

師兄上堂要聽書,短管用170%以上或吉記SP130($70),因為我知道你set槍功力有限,用大力D彈弓去彌補你的不足。
係喎......麻煩哂師兄......如果施工期間有問題, 可能要再麻煩師兄幫忙...希望師兄唔好見怪.........

係551......

再重新點算一下, 應該係以下呢幾樣野, 執齊就可以開工..........

P.S. 仲想問多句, 如果換呢條彈弓, 條天梯或者原裝齒係咪頂得順呢...

附件

Bearing 尾頂.jpg (13.18 KB)

1-6-2007 19:21

Bearing 尾頂.jpg

Bearing 拍頭.jpg (12.36 KB)

Bearing 拍頭.jpg

PDI 190%.JPG (19.24 KB)

PDI 190%.JPG

但係我想用pdi...170%會唔會好d呢...?

bearing拍頭有咩唔好處...?

引用:
原帖由 heihei123 於 2-6-2007 13:28 發表
唔係話 bearing 拍頭唔好...係叫你買 膠o既 bearing 拍頭,你相果張隻係金屬.
哦...咁firxt記有無膠bearing拍頭架...?

引用:
原帖由 heihei123 於 2-6-2007 13:28 發表
唔係話 bearing 拍頭唔好...係叫你買 膠o既 bearing 拍頭,你相果張隻係金屬.
係咪即係呢隻...?

其實如果真係要換pdx 180%或者190%, 個波箱裡面仲有咩需要換呢 ? 換完可以襟打d呢 ?

附件

4-6-2007 19:22

引用:
原帖由 14692 於 5-6-2007 05:19 發表
要襟打, 可以唔洗改咁大, M100都夠打
m100 = s記 ?
= pdi ??? %

29 12
發新話題