19 12
發新話題

G&G F2000 non-detail review

G&G F2000 non-detail review

本文主要係講述小弟用枝F2000既感想,發生既問題及我的解決方法

想睇開箱文可以睇呢位台灣師兄的:
http://www.arms-cool.net/forum/thread-63447-1-1.html

先係小弟既bullpup collection!

用M4,MP5作對比

試彈匣:
試用過G&G 450rds, CA 300rds, 大陸 300rds,  Marui彈弓匣, MAG彈弓匣
所有彈弓匣插唔入,相信係因為彈弓匣上凸出的長方形太長引致
G&G 450rds當然係最順既(450 CANADA匣唔得,完全插唔入)
CA 300rds都好FIT,比GG既緊D
大陸 300rds插上後好鬆,上唔到彈
冇P-MAG冇得試,sorry~~

係試匣抽插既時候飛左條彈弓仔出黎,O晒咀...
搵左陣知道左係個MAG CATCH一部份
但係係要成枝槍爆開先裝得返入去...

圖中央銀色彈弓仔(已還位)

另外,有人講過個SELECTOR好實,只要拆開個身之後,用砂紙磨短呢枝野就得!

原裝力: 1J (底裂)

話說新買未改過拎過落場打1日,個尾托舊膠跌左3次!(好在及時發現同夠晒大舊!)
當日下午仲LOCK埋槍

先講LOCK槍,原因大明引致單發勾kick住係單連發之間,拉底單發勾開一槍就冇事了,只係都要拎個波箱出黎....

波箱外那長曲形的就係單發勾

跌尾托舊膠既唯一處理方法,槍帶,要包尾果D
不過我搵晒KWS都冇FOR F2000既槍帶(當然)
以下係小弟參考網上真槍F2000用槍帶黎自製既
不計條1 point sling,用左1條帶同1堆膠扣,完全冇車工

呢個係暫時版,實用上已經夠,但加返條直帶係會好睇D,已經諗掂左點改

用後感:
小弟近呢幾年都玩開AUG,用佢都有少少唔順手,相信係佢太肥,同埋個"躉"太大既關係
靈活度不及AUG,不過加左槍帶好好多
唔加鏡都比枝軍版跟鏡既AUG重少少

價錢:☆☆☆☆☆ (2千頭買到個款已經係值,睇埋入面d料仲值)
外觀:☆☆☆☆ (外型特別,detail位足晒,係衰在個marking)
質感:☆☆☆☆ (隻膠質感好好,唔會好似馬記d膠"ge ge"聲)
舒適:☆☆☆ (太肥,個"躉"太大,不過前後平衡做得幾好,唔算太重)

等連鏡版就入手

唔知點解睇完呢個review之後性趣大減
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 29-7-2010 19:59 發表
唔知點解睇完呢個review之後性趣大減
解毒文
我只係搵晒d問題出黎講姐

目前市面上既bullpup電槍黎講,佢算好架啦!
我既bullpup電槍排名: (好渣度)

97式 (舊電要特製,但最好渣係佢!)
AUG (個匣會GEGE聲,軍版枝鏡廢既,民版條橋太高好seven,個匣好肥,好在半透明睇到有幾多彈)
F2000 (主要都係躉大,難搵槍帶)
L85 (金身既好重,左手唔岩用)
FAMAS (古董,成個身都GEGE聲,eg560麼)
TAR-21 (設計上有問題? 個grip太前太高,唔好拎)

飛左條彈弓出黎咁恐怖
(師兄好耐無見喎)

師兄篇review好有參考價值 *v*
請問支槍既膠硬唔硬淨?

台灣果邊有人係美國訂左條槍帶..

回覆 1# 的帖子

P-Mag是插不進的,勿試。
---------------------------------------------
另外想問師兄:
請問您是否用8.4Ⅴ電?
如是的話,請問連發有沒有問題?
(因我那支是:25號實戰時下午沒了連發,我想確定是電還是連發電閘出了問題,故問。)

我用7.4v鋰電同9.6v電都冇問題
可能係個單發勾問題,好似好易jam住咁...

大陸 300rds插上後好鬆,上唔到彈<===db出既定x弓個種?

裝唔裝到EGLM
希望你係100米之外睇到La

tks for the review, will wait for scoped versioin

tks tks

引用:
原帖由 alan512 於 30-7-2010 23:47 發表
裝唔裝到EGLM
唔得,EGLM有個magwel位,F2000隻匣係後面...

師兄你係唔係7/24雷霆下午到果?(同嘟嘟一齊)
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 31-7-2010 16:06 發表
師兄你係唔係7/24雷霆下午到果?(同嘟嘟一齊)
係呀,你係...?

19 12
發新話題