發新話題

TO 害群之馬!! 我會報警!!!!

回覆 #30 FNP90xvhk 的帖子

但係細路還細路, 佢父母既管教有問題:x
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 14-5-2007 10:52 發表
但係細路還細路, 佢父母既管教有問題:x
咁同阿蛇講話改變心意,唔放過佢!!

[quote]原帖由 Smartone 於 14-5-2007 04:04 發表
唔好再理佢,唔係就中咗佢所講變post war 啦,而且拉咗人啦 ,不過因
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

回覆 #33 d@2007 的帖子

可能個細路嚇到呆左,冇反應
乘機教育下呢個細路都好正路

我諗槍舖d 人都要負起教育"如何正確使用氣槍"的責任
唔好賣完賺左錢就算

引用:
原帖由 Kira 於 14-5-2007 11:50 發表
可能個細路嚇到呆左,冇反應
乘機教育下呢個細路都好正路

我諗槍舖d 人都要負起教育"如何正確使用氣槍"的責任
唔好賣完賺左錢就算
槍店同人講呢d野你估有無人理?
責任根本唔在槍店, 亦都係想管都管唔著
賣牛肉刀既都唔會同你講叫你唔好用黎斬人啦...
根本就係不能, 何況不為?

"如何使用"既責任根本就係使用者既事, 無可能推比其他人
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

呢單野黃左都好而家0的細路太容易買倒槍 , 但係心智又唔成熟一定要警剔下佢地 .

無傷到人大家又使乜咁正義呢...
12歲嘛,學野階段!
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 14-5-2007 14:09 發表
12歲嘛,學野階段!
師兄唔可以咁講
首先,佢做既野係唔

引用:
原帖由 mid_te 於 14-5-2007 14:17 發表

師兄唔可以咁講
首先,佢做既野係唔飱,唔關正唔正義事.
其次,12歲都讀中學啦,咁大個人都唔識分咩飱咩唔飱,仲得了
年紀細唔係大哂
讀中學有幾大??

咁其實smartone兄今次都係佢experience到一件事, post上黎大家得個知字, 或者咁岩果位小朋友睇到會停手...
件事過左, 大家不停網上話要d教點罰, 又對件事做到d咩?
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

[quote]原帖由 mid_te 於 14-5-2007 14:17 發表

師兄唔可以咁講
首先,佢做既野係唔
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 14-5-2007 14:09 發表
12歲嘛,學野階段!
傷到人果時就遲啦,無傷到人吾係一個借口

引用:
原帖由 伯言 於 14-5-2007 14:24 發表

讀中學有幾大??

咁其實smartone兄今次都係佢experience到一件事, post上黎大家得個知字, 或者咁岩果位小朋友睇到會停手...
件事過左, 大家不停網上話要d教點罰, 又對件事做到d咩?
我就覺得smartone兄咁做恰恰好...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 14-5-2007 14:25 發表

我就覺得smartone兄咁做恰恰好...
係, report完個fact, 發洩埋, 咩都夠
之後其他人再講咩都係......

引用:
原帖由 mid_te 於 14-5-2007 14:17 發表

師兄唔可以咁講
首先,佢做既野係唔飱,唔關正唔正義事.
其次,12歲都讀中學啦,咁大個人都唔識分咩飱咩唔飱,仲得了
年紀細唔係大哂
我都知佢唔岩
但[斷估]smartone兄都係頂唔住佢d噪音+垃圾遮...又唔係比佢打到就斷氣先報警搵人救命...
好地地一個母親節,咬到咁實想做d咩呢?
孖通兄啖氣又消左
個細路又得到經驗(至於得唔得到教訓,我就唔知,因為我唔係佢)
眾位咁激動都係傷自己身子遮
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"

引用:
原帖由 -l- 於 14-5-2007 14:24 發表

傷到人果時就遲啦,無傷到人吾係一個借口
向好處諗...佢呢次得到經驗,又無傷到人,係好事
傷到人先黎得到經驗,就好慘痛

發新話題