發新話題

有冇人有KA M4 GBB?

有冇人有KA M4 GBB?

請問有冇C兄有KING ARMS M4 GBB?性能如何?
小弟想入番支,見街賣$19XX,行WA系統,

但見上網冇人提過下,YOUTUBE又冇VIDEOS,都唔知買唔買好!

ok
有人提

用緊KA M7
未用過其他, 冇得比較
感覺還可以, 準唔準就冇特登test過, 不過落過場打算係OK, 一定冇AEG咁準咁穩定
原裝膠beffer個人覺得易爛, 換左enhanced buffer, blowback勁左
原本係冇bolt lock, 要o係buffer tube攞走D墊片先有, 不過就犧牲左ROF, 個人覺得略慢左少少
想ROF快又會冇左bolt lock, 打晒D彈都唔知

打過一次game, 出現過問題
有試過唔知點解開左槍冇blowback到
有試過匣粒valve kick實左唔識彈番出黎, 一次過放晒D氣 (證實係隻匣粒valve壞壞地, 入左去唔識彈番出黎, 未得閒整)
有試過啪去single, trigger 都好似safety咁lock左, 再啪去auto支槍就冇拉trigger下自動開槍

回覆 3# 的帖子

第一次聽話咁多問題,
無D人講得咁好,不過呢個價,
O唔OK呢?

P.S. 我自己玩開PRIMX M4,想平平地整多枝玩下
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 tst99132 於 22/8/2010 08:56 PM 發表
用緊KA M7
未用過其他, 冇得比較
感覺還可以, 準唔準就冇特登test過, 不過落過場打算係OK, 一定冇AEG咁準咁穩定
原裝膠beffer個人覺得易爛, 換左enhanced buffer, blowback勁左
原本係冇bolt lock, 要o係buffer  ...
支槍好似有D問題,beffer就可以換,匣可以換,
但開槍冇blowback就好大問題........
咁玩AGM M4 GBB又得唔得LA?

引用:
原帖由 061084 於 22-8-2010 22:20 發表

都係試過兩三槍係咁
不過對比起同場用我們牌o既friend, 我就好似論盡D

暫時未有問題
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

我個支M4A1個幾星期前入左手~
整體都okay,
但係有幾點要留意,原本個blow,係好快玩到冇BLOW lock,我係家試左10多次就冇左blow lock,
之後換左支"完數"blow,fit 位.
本身個身係比較薄,所以有D parts 要汁汁先可以上,好似兩邊selector,闊左小小,但都可以用, anti rotation  ,長左小小,要汁汁先用到.
BXmber 匣用到冇問題,
其他野都未見到有問題.
呢個價錢...我可以講句.....值得

引用:
原帖由 061084 於 22-8-2010 22:20 發表

玩AGM...執到你半死囉

發新話題