發新話題

實力派香港槍廠 - Deep Fire

實力派香港槍廠 - Deep Fire

今日本論壇有幸獲Deep fire 邀請到其新陳列室參觀,地址為香港葵涌葵榮路12-18號安發工業大廈5樓全層。
全新裝修的新陳列室可讓各位自行隨意將槍拿上手觀賞

下圖: 新骨 TRF

下圖: M72

若各玩家有什麼parts欠缺了而各大零售商均已售罄,可到上址進行補購

下面開始會為大家拆解一下這間DEEP FIRE 實力之處何在

就這照片, 可看到DP用的波箱為2代波箱

全補品,6MM杯士,散熱氣缸,金屬氣缸頭,密氣咀,啤令彈弓拍頭,鈦塗層天梯

此為DP重產品重點推介之一,鈦金屬齒套裝,

據DP工程師說,中齒為100%全鈦,拉橋齒為下層鈦上層鋼,傘齒為100%全鋼

密氣咀內為耐熱ORING

DP重點產品二之改良式M16系列專用HOPUP座(某部份可與PTW HOPUP同通),
以及6.04不鏽鋼精密管
令彈道可飛行距離增加

7.2" TRF / 9" TRF

各式DP M4
鵰。豹。狸。獅。狒

DP重點產品二之改良式M16系列專用HOPUP座(某部份可與PTW HOPUP同通),
令彈道可飛行距離增加

其他槍廠外槍管用唔用到落df內槍管?

其他槍廠內槍管用唔用到落df外槍管?

thz

09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

葵涌..好遠下wor

份骨一個又一個的小洞
不禁令人毛骨悚然
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

借問一聲
D骨係行真數定WA數
我見到怪叔叔

請問DP重點產品二之改良式M16系列專用HOPUP座(某部份可與PTW HOPUP同通),
令彈道可飛行距離增加

請問可増加幾多?

引用:
原帖由 hugolau 於 13-9-2010 23:24 發表
請問DP重點產品二之改良式M16系列專用HOPUP座(某部份可與PTW HOPUP同通),
令彈道可飛行距離增加

請問可増加幾多?
支支管唔同,又要視乎你手工
不過正常情況下係會增加
btw,呢個冇一定答案

請問DF所有AEG都係這種HOPUP嗎?

之前海外用家評語她的PTW HOPUP膠同管不太好
會否再出改良品?

葵興個邊

睇嚟以後要算帳都方便咗................ 等我仲諗住DEEP FIRE 啲野有幾得,原來一樣有豆腐渣...........
最近我散砌咗兩支AK,份電組同摩打座都係買DEEP FIRE ,份電組一支用馬記波箱一支用VFC,兩支一樣頂住拉橋...... 算,只要磨吓佢都仲叫做用得.......
但個摩打座就精彩囉.......... 我第一次上手抦底粒螺絲可以成個牙位爆開.......... 拆返出個摩打座出嚟再崩多忽.........

冇花冇假,DF出品

只要用手指己經可以KO佢............

what is it?  

仲要賣75蚊..........回水呀!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 10# 的帖子

CHING莫非係鐵手

引用:
原帖由 F22 於 14-9-2010 07:48 發表
睇嚟以後要算帳都方便咗................ 等我仲諗住DEEP FIRE 啲野有幾得,原來一樣有豆腐渣...........
最近我散砌咗兩支AK,份電組同摩打座都係買DEEP FIRE ,份電組一支用 ...
閣下如要算帳 , 亦歡迎帶同其產品親臨我們的陳列室 , 如證實非人為破壞 , 乃物料問題 , 當然會一件爛換一件新

請問貴公司新款HOPUP可否用於其他市面流通之M4上???

係唔係AK先有摩打架呢?
咁咩牌子會好點呢?

有機會要上去睇吓~

發新話題