32 123
發新話題

咁多位師兄5該幫幫我

咁多位師兄5該幫幫我

我知道我好煩,但係都想咁多位師兄幫幫我~

1.十字鏡點用?
2.red dot 有冇倍數?
3.如果玩sniper,手拉好d同係電鎗好d?
4.如果買國狗,有咩風險,5好?(學生始終係貧窮= =")
5.ACU係咩黎?
6.下圖係咩鎗?

1. 望
2. 有d有d冇
3. sniper唔係比人玩o既, 但係你玩到個sniper你有本事
4. 初玩呢... 買馬老2好d
5. Army Combat Uniform

6. 見識淺薄, 唔知

引用:
原帖由 傻仔 於 16-5-2007 20:22 發表
我知道我好煩,但係都想咁多位師兄幫幫我~

學生始終係貧窮= ="
...
無能力玩就唔好貪玩啦.................
玩唔起架|)

引用:
原帖由 MG-42 於 16-5-2007 20:43 發表
應該係Chey-Tec LSSR .408 Sniper Rifle
it is chey-tec but isn't it .50 cal?

回覆 #4 華田 的帖子

平有平玩
但如果迷上了裝備就最好有能力爭錢先講。

只識答第3題:手拉會好 feel D

引用:
原帖由 MG-42 於 16-5-2007 22:25 發表

彈弓手拉槍拉到好似射箭拉弓咁邊重有Sniper Feel可言.....箭手Feel

係玩feel梗係Gas bolt action...

打game新手梗係電槍,重要唔會find管既,即原裝既M16,G3都唔洗諗....可以諗下M14,AUG平頂,SL9
但真實都是手拉~
所以覺得有 feel D (個人意見)

回覆 #10 peter195 的帖子

手拉是BOLT ACTION
沒手拉的都可以是一把 sniper rifle...

引用:
原帖由 cccarlos 於 16-5-2007 22:32 發表
手拉是BOLT ACTION
沒手拉的都可以是一把 sniper rifle...
yeah~ psg-1都唔係手拉的 但無人唔話佢係sniper rifle.

題外話: 我d friends 以為夠長就係sniper rifle.
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

引用:
原帖由 yannchambrier 於 16-5-2007 21:07 發表
平有平玩
但如果迷上了裝備就最好有能力爭錢先講。
試諗下一個買左槍番屋企, 又約唔到人去wargame 場玩, 枝槍係屋企得個望字, 手痕起上黎..........
會有咩野後果!!!
作為一個貧窮既學生, 斷估都未搵到錢, 搵到錢都唔方多, 買完晒槍, 電, mask, 叉電機, 仲要買bb 彈, 俾錢落場玩
點解唔去街場? 個個都講到街場好恐怖, 又唔識人, 斷估都唔會去試,
結果睇中大陸槍好似平靚正, 買左枝, 又有槍又有電又有叉電機, 仲有mask 添!!
但係打一場wargame 幾十個洗費, 一個月打兩場都會啊媽鬧死啦........
如果個啊媽咁支持個仔去玩, 佢理論上都唔貧窮得去邊啦.....
就算咁啱約到學校成班人去租場玩, 會約得幾多次呢?
最終一係枝槍放係屋企擺左成個月先打一場game, 一係就掉埋一邊玩第二樣, 一係就無聊係屋企玩射人
咁你話一個貧窮學生, 如果俾唔起, 玩黎做乜????

唔好因為"shooter"套戲而去玩狙擊槍
如果剛開始玩wargame, 先去租槍玩多幾次
玩多幾次先知自己要d咩
唔太建議一開始就玩狙擊槍(小弟個人意見)
long time no play ....

引用:
原帖由 yamakas 於 16-5-2007 23:35 發表
唔好因為"shooter"套戲而去玩狙擊槍
如果剛開始玩wargame, 先去租槍玩多幾次
玩多幾次先知自己要d咩
唔太建議一開始就玩狙擊槍(小弟個人意見)
ARGREE!

32 123
發新話題