發新話題

[認真] 父母不支持我去打game

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 22:41 發表
班內頭當有35個人,我係d 10-15既人
我中五果陣...全班第二tim
出到黎咪又係係讀hd
第一第二呢d間間學校都唔同

引用:
原帖由 於 16-9-2010 22:44 發表

需知道wargame 呢個玩意下下都係 "無謂錢"

你自己都識講家庭經濟有問題 , 可幸你曉搵part time

用來支持你自己生活 , 等兩老膊頭輕D 先係成熟表現 !!

英唔得都有藉口話唔係母語 , 中都唔得你實在有點兒 ...
佢係咪應該想講...."誤會洗無謂錢"?? .....
咁都寫唔出就真係.....

其實我如果再等就4年(加上今年),所以先發post問問,等下等下,我怕到20出頭都玩吳到

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 22:48 發表
其實我如果再等就4年(加上今年),所以先發post問問,等下等下,我怕到20出頭都玩吳到
你可以讀好d書...佢地想阻你都無咁多借口啦

引用:
年資不代表什麼

成唔成熟先係一切

引用:
你呀爸呀媽會管到你廿歲,你再開post問啦
btw,我地唔係你父母,又唔係你格離鄰舍,好難幫到你d乜

仲有,衰就係衰左,有時d錯係要平日都錯返黎先學到野(我家陣一樣有錯)
唔好死(不過有時死橕係人類本能,靠自己醒目)

家吓後生D錯別字, 文字表達能力, 唉 ..........

引用:
原帖由 kimkileo 於 16-9-2010 22:48 發表

佢係咪應該想講...."誤會洗無謂錢"?? .....
咁都寫唔出就真係.....
我睇落似 "唔會俾無謂錢" 喎 !!

引用:
我第一次打game都係二十出頭啦.....
最緊要讀完書出黎做野,可以話確得掂自己....到時玩乜都得....

引用:
原帖由 於 16-9-2010 22:52 發表

我睇落似 "唔會俾無謂錢" 喎 !!
咁係咪我理解力有問題.....

回覆 19# 的帖子

my mun係d極度憎"GUNS"這東西的人,所以讀好d書對我向wargame界發展沒有極大幫助

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 22:54 發表
my mun係d極度憎"GUNS"這東西的人,所以讀好d書對我向wargame界發展沒有極大幫助
既然你都知冇極大幫助
你又開post

引用:
原帖由 kimkileo 於 16-9-2010 22:53 發表

咁係咪我理解力有問題.....
話左你架啦 !!

讀完大學就算 !!

讀完雙碩士先好返黎 !!

引用:
原帖由 seamoncheng 於 16-9-2010 22:50 發表

你可以讀好d書...佢地想阻你都無咁多借口啦
玩物喪志其實係好多父母都擔心既

本人在和別人交談軍事時十分成熟,但平時會派下膠(不想)

發新話題