發新話題

[認真] 父母不支持我去打game

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 22:59 發表
,看來我到18申請張綠卡做真軍佬算,早死早超身
既然響美國,有機會試下又確實可以試試。

引用:
原帖由 seamoncheng 於 16-9-2010 23:10 發表

支野朋友架
唔係...係如果打game成班老死都會去佢樹拎槍者.....

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 23:09 發表
有,這是我的夢,我是想打下game轉d實戰經驗
其實我一生人也被人睇少,但我知道這才是唯一的方可以令我有返自信
點解覺得好動漫feel......

引用:
原帖由 亞爾多 於 16-9-2010 23:12 發表

熱血類???

引用:

你講起我先覺

屋企經濟唔好咪唔玩住囉,記住做事要分輕重,家庭開支點睇都比打GAME 重要!
做PT 出咗糧最好比D 阿媽做零用,少少錢已經可以令佢好開心。

我最初又係好似你咁,成日都想買呢樣買果樣,仲同阿媽嘈過...
但依家我只係得返一枝手槍,其他都放晒比去換返錢自己用,至少唔駛問阿媽攞

玩具可以等自己有經濟能力先買,但阿媽就見得一日得一日...
到底係「你玩玩具」定「玩具玩你」,一切都係睇你自己決定

引用:

抽離不到動漫世界所致
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 MKL04438 於 16-9-2010 23:13 發表

熱血類???
唔一定既......
HOTD果個都係差唔多......

樓主要好好諗清楚自己講緊乜~!!
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 23:09 發表
有,這是我的夢,我是想打下game轉d實戰經驗
其實我一生人也被人睇少,但我知道這才是唯一的方可以令我有返自信
點解你會被人睇小?
打game同實戰係兩回事喎...
努力發堀一下自己的優點la...
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

引用:
原帖由 亞爾多 於 16-9-2010 23:14 發表

唔一定既......
哦…原來講緊勇者王…

引用:
原帖由 亞爾多 於 16-9-2010 23:14 發表

唔一定既......
我都想講....樓主有d似HOTD果角....
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 16-9-2010 23:14 發表

抽離不到動漫世界所致
如果係咁就更加危險喇
現實世界無得爆seed,感情唔會加強火力,眼淚唔會令人起死回生

比人睇少…會唔會只係諗多左???

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 22:48 發表
其實我如果再等就4年(加上今年),所以先發post問問,等下等下,我怕到20出頭都玩吳到
傻豬,第時賺到錢,你慌你無得玩咩?
我細細個都鐘意玩槍,無奈家境唔好,父母又反對,想玩都無得玩
去文具鋪睇下D 手槍仔都好開心了
我都係出來做左幾年野先至有機會玩槍

發新話題