發新話題

[認真] 父母不支持我去打game

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 16-9-2010 23:39 發表

同樓主講:

ww3發生既話,你知唔知會係核戰?
所以係唔會發生既...

樓主好似逃避面對現實
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

e個世界吳係人張你殺死,就係你殺死人
被血洗禮過後有正常人會覺這好嗎?
在21世纪,知識比槍殺死了更多的人
一個月至少有一宗自殺,新聞吳播係因為係家常便飯
我地住、站、食的都令吳少人失去了生命
戰爭只係令你自己知道你害左多少人
在戰爭背後,你又害左多少人?
請心思

我要zzz啦,我明天5時再看

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 16-9-2010 23:41 發表
樓主好似逃避面對現實
呢個係重點

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 23:42 發表
戰爭 ...
樓主想??

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 23:42 發表
戰爭 ...
哦...你咁講...咁個個都死哂就無人會死啦

醒下啦.....
讀多d書先啦
p.s我有一種覺得師兄鍾意打鴨仔既心態

[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回覆 109# 的帖子

真真如假,在現實和夢中又有咩
我在夢中係一個無名小兵,在現實我只係其中一個破壞地球的人類們

先講下你個美國軍夢...
我唔知幾時有ww3...
就算係,宜定情況都係中美打...
你知唔知人地會話你係咩...
漢奸呀...
你想就咁背住喱2隻字過一世!?
--------------------------------------------------
你又以為打仗殺人好爽!?...
我諗你都係睇睇THE PACIFIC同BAND OF BROTHERS先...
你睇下入面d角色,代你自己入去...
日日係戰場唔知下一秒會唔會中槍...
戰友一個又一個係你面前死...
被殺者臨死前望住你o既眼神...
對心理做成好大影響...
你以為真係可以好似美國d大英雄主意咁!?一個打一百個!?
你知唔知幾多軍人返國後要長期睇心理醫生...
又有幾多人抵受唔到要自殺...
佢地會問自己點解死果個會係同袍,唔係自己...
你諗你受唔受到咁大打擊...

p.s.我以前都會覺得當兵好...但諗諗下就會發覺,你做一個兵仔,能力有限...真係有用o既係發明軍備o既人...

我都係中四嫁咋...
活在當下,面對現實la...

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 23:48 發表
真真如假,在現實和夢中又有咩
我在夢中係一個無名小兵,在現實我只係其中一個破壞地球的人類們
你可以不可以返回現實面對學業,家庭

引用:
原帖由 sam524 於 16-9-2010 23:49 發表
先講下你個美國軍夢...
我唔知幾時有ww3...
就算係,宜定情況都係中美打...
你知唔知人地會話係係咩...
漢奸呀...
你想就咁背住喱2隻字過一世!?
--------------------------------------------------
你又以為 ...
佢未必會諗到game 係game  war係war 既道理
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

我唔係好睇得明佢講咩....

我覺得唔係樓主唔面對現實, 只係大家太過認真......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

我去訓算了

引用:
原帖由 louisli 於 16-9-2010 23:17 發表

傻豬,第時賺到錢,你慌你無得玩咩?
我細細個都鐘意玩槍,無奈家境唔好,父母又反對,想玩都無得玩
去文具鋪睇下D 手槍仔都好開心了
我都係出來做左幾年野先至有機會玩槍
露露我同你一樣...

發新話題