27 12
發新話題

[認真] 父母不支持我去打game

引用:
原帖由 於 16-9-2010 22:37 發表
家庭經濟有問題

你返 part time 用來支持下自己既生活 , 有多餘錢先去玩樂咪仲好
我好贊同你兩個既說話
引用:
原帖由 Kuznetsov 於 16-9-2010 22:34 發表
家景近日不好

引用:
原帖由 於 16-9-2010 22:44 發表

需知道wargame 呢個玩意下下都係 "無謂錢"

你自己都識講家庭經濟有問題 , 可幸你曉搵part time

用來支持你自己生活 , 等兩老膊頭輕D 先係成熟表現 !!

英唔得都有藉口話唔係母語 , 中都唔得你實在有點兒 ...
佢係咪應該想講...."誤會洗無謂錢"?? .....
咁都寫唔出就真係.....

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 22:48 發表
其實我如果再等就4年(加上今年),所以先發post問問,等下等下,我怕到20出頭都玩吳到
我第一次打game都係二十出頭啦.....
最緊要讀完書出黎做野,可以話確得掂自己....到時玩乜都得....

引用:
原帖由 於 16-9-2010 22:52 發表

我睇落似 "唔會俾無謂錢" 喎 !!
咁係咪我理解力有問題.....

引用:
原帖由 seamoncheng 於 16-9-2010 22:50 發表

你可以讀好d書...佢地想阻你都無咁多借口啦
玩物喪志其實係好多父母都擔心既

引用:
原帖由 於 16-9-2010 22:55 發表

話左你架啦 !!

讀完大學就算 !!

讀完雙碩士先好返黎 !!
餅.....其實我依家真係讀緊雙碩士架 ......
不過可能都係讀完一個就算

引用:
原帖由 wonglk 於 16-9-2010 22:59 發表

原來你咁q勁架....
勁就唔係依家讀啦.......書到用時方恨少
出身唔好又想搵多的除左勤力仲要學歷

引用:
原帖由 seamoncheng 於 16-9-2010 23:01 發表

certified
係certify........

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 16-9-2010 23:05 發表

你有冇諗清楚你講緊乜丫
書都未讀好憑乜拎綠卡.....

引用:
原帖由 seamoncheng 於 16-9-2010 23:07 發表

用錯左tim
交流下者..

引用:
原帖由 亞爾多 於 16-9-2010 23:07 發表

點可以鼓勵人地做d咁既野...
被發現既話咪仲衰
所以一定要有老死幫手接贓.....

引用:
原帖由 seamoncheng 於 16-9-2010 23:10 發表

支野朋友架
唔係...係如果打game成班老死都會去佢樹拎槍者.....

引用:
原帖由 louisli 於 16-9-2010 23:17 發表

傻豬,第時賺到錢,你慌你無得玩咩?
我細細個都鐘意玩槍,無奈家境唔好,父母又反對,想玩都無得玩
去文具鋪睇下D 手槍仔都好開心了
我都係出來做左幾年野先至有機會玩槍
露露我同你一樣...

引用:
原帖由 boni 於 16-9-2010 23:28 發表
仲有, 你O個D講得寫唔得O個D呢, 得罪講句, 文盲都係識講唔識寫....................  
阿b你個比瑜.....我想讚好....

引用:
原帖由 louisli 於 16-9-2010 23:34 發表

Soldier, what do you fight for?
我做野果樹有個美軍上尉,佢同我講步兵唔係你想做就有得做
除左為左綠卡既炮灰,其他都係智商低過110

27 12
發新話題