25 12
發新話題

升職的禮物

回覆 #9 Smartone 的帖子

你預咗打水戰都得喇
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 AJM 於 19-5-2007 13:46 發表

點解唔買SORDIN呢? Peltor好啲?
1,舊款Sordin我已有成set但爛咗個夾位,而新款又覺得2手或全新太貴

2,Sordin新舊款都係一樣要轉用Mo記細機係近乎冇可能(尚未見過有街坊成功過)我又唔想用大機咁煩咁重,同埋如果用唔到細機主要功能冇咗,只係得番一個功能就係Cut聲,咁點好都冇用啦,重好浪費   

3,因之前有個軍用T插,家陣買II仔,即買即插即用,唔駛煩...遲D先攞去俾人改條ex cable,咁就可以用到個II仔PTT

4,越睇越中毒,同鍾意佢個兩邊放電個設計,而功能同Sordin比亦唔差太遠,見相都好多曝光率,好多SF都有用

引用:
原帖由 Smartone 於 20-5-2007 15:52 發表

1,舊款Sordin我已有成set但爛咗個夾位,而新款又覺得2手或全新太貴

2,Sordin新舊款都係一樣要轉用Mo記細機係近乎冇可能(尚未見過有街坊成功過)我又唔想用大機咁煩咁重,同埋如果用唔到細機主 ...
Smartone兄,我個set反而用E cup杯.....

我套退役胸圍

"BREATHE..... Keeps you calm under stress.... "

引用:
原帖由 Smartone 於 20-5-2007 15:52 發表

2,Sordin新舊款都係一樣要轉用Mo記細機係近乎冇可能(尚未見過有街坊成功過)我又唔想用大機咁煩咁重,同埋如果用唔到細機主 ...
1) 我對Peltor COMTAC II嘅battery compartment防水功能有啲保留,始終覺得SORDIN Supreme Pro-X個watertight battery compartment嘅waterproof, weatherproof或splash proof功能有信心,你兩款都有可以比較吓。

2) 你擁有嗰款SORDIN係幾年前佢地未加入MSA Group時代幫美佬特戰開發嘅海陸空全天後communication headset, SORDIN係用佢地隻Supreme Pro3+型号黎做藍本加巳改裝制造出黎,可以俾美佬特戰同MSA GALLET TC2000個頭盔一齊用。
但可惜你嗰套SORDIN headset只係出俾軍用無綫電使用,就算你揾到人幫你改插頭,套headset嘅聲音品質都會變差,如果我係你直情費事改,淨收藏。

或者有另一個option....

先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 AJM 於 20-5-2007 16:56 發表

1) 我對Peltor COMTAC II嘅battery compartment防水功能有啲保留,始終覺得SORDIN Supreme Pro-X個watertight battery compartment嘅waterproof, weatherproof或splash proof功能有 ...
Real thanks for your telling more detail information

本來都尚有一丁點希望能改到,但依家經你講解完後......咦...............................other option???.........????
(重有絲絲希望...你快D講係咩other option啦)

另外Peltor COMTAC II嘅battery compartment防水功能我都對佢有啲保留,因為個design太過兒戲,冇咩安全感,但Sordin 個膠夾位亦都好硊弱

引用:
原帖由 bonzonie 於 20-5-2007 16:13 發表

Smartone兄,我個set反而用E cup杯.....

我套退役胸圍

Friend just a warm reminder 小心圖二MSN對上鐵片一出個膠夾位,好Q化學   

引用:
原帖由 Smartone 於 20-5-2007 17:40 發表

Real thanks for your telling more detail information

本來都尚有一丁點希望能改到,但依家經你講解完後......咦...............................other option???.........????
(重有絲絲希 ...
因為每一套headset係對無綫電機用,改咗都死。
先撩者賤,打死無怨。

回覆 #22 AJM 的帖子

O...I....C.......

引用:
原帖由 Smartone 於 20-5-2007 17:45 發表

Friend just a warm reminder 小心圖二MSN對上鐵片一出個膠夾位,好Q化學   
多謝溫暖提示,smartone 兄,
小弟會"加倍保護"

PS*入條原裝MSA icom 或 saber cable 或者可以令你對佢重燃愛火呢又唔駛改,icom F3S Army radio 都叫細細粒呀 , 又平

"BREATHE..... Keeps you calm under stress.... "

回覆 #17 Smartone 的帖子

個PTT....咁大'盒'?!
本來無一物, 何處惹塵埃

25 12
發新話題