發新話題

ptw 我來了

ptw 我來了

小弟現積極計劃加入ptw 大家庭, 想咁多位師兄俾下意見

1. 如果買M4A1 OR CQBR 09 MAX KIT 加3夾1電大約洗費幾多?
2. 除左鎗夾電外, 仲有D咩必須要買?
3. 如果買M4A1 想換裝PDI 6.01 509管~ONLY 加滅聲夠唔夠COVER
4. 如果買CQBR, 想另外買多份上身連madbull 12"DD骨 + 6.01 509mm + hop up set大約幾錢到?
5. 紅筒係唔係可以自己買彈弓降火呢?
6. 邊間鎗鋪買PTW 係比較好?

可能問題比較多, 麻煩咁多位大師兄了~THZ

回覆 1# 的帖子

1.如果要原裝電大約要9800-10500左右(好耐無落鎗街八,最好師兄自己落全鎗街走轉)

2.冇(當師兄有玩開)

3.夠

4.PDI內管大約1000-1100原裝上的身1300-1400(包括助推bolt掣,防塵蓋)madbull set野冇留意唔知幾錢

5.可以

6.明搶啦,最齊料

CQBR, 想另外買多份上身連madbull 12"DD骨 + 6.01 509mm + hop up set大約幾錢到

CQBR外管10.5", 配12"骨.......凸出既內管點算......
MADBUXX  DD骨得AR-15 LITE同OMEGA,  兩款都未必套得入又長又大碌(好似DYTXC 抄AAC款果D)滅聲

M4A1 條外管+509內管+12"DD 咁就可以套滅聲, 因為條外管已凸出條12"骨~~

PDI管唔見意換住
玩番排先換才比較到6.01可以提升到幾多效能
一枝槍有兩次驚喜係唔係好啲先

要知價,點解唔自己出槍街一次過格檟?好簡單啫。

唔建議用 Madbull 骨,條 Rail 唔係標準尺寸;可到二手區買 Troy/DD 真品。

重有,點解買 M4/CQB 又要裝條 509 長內管,跟手又用滅聲遮住佢?

PTW Hopup 組唔同一般 AEG,唔駛好似 AEG 下下加到最長內管先至會準。

其實CQBR同363同509準成度唔差好遠
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

M4A1 374mm 力水同準承最中道!
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

感謝各師兄意見~小弟明天將會迎接把ptw m4a1

打算改pdi 6.01 509mm管 + 滅聲 + 2夾 + 1電

想請教下咁多位師兄以下問題
1. 買2手kit 有咩要注意
2. 滅聲係唔係用番普通aeg 個d 14mm+/- 已經ok
3. 夾的話買玉收2手鐵夾皮會唔會平d?
4. 電我應該一開始用鋰電好定買番原裝三洋電會有保障呢?
5. 如果買原裝電一舊夠唔夠打一日game?

引用:
原帖由 fusionjc 於 21-10-2010 16:36 發表
感謝各師兄意見~小弟明天將會迎接把ptw m4a1

打算改pdi 6.01 509mm管 + 滅聲 + 2夾 + 1電

想請教下咁多位師兄以下問題
1. 買2手kit 有咩要注意
2. 滅聲係唔係用番普通aeg 個d 14mm+/- 已經ok
3. 夾的話買玉 ...
3.鐵夾皮十分重

2. 如果原裝外管, 用14mm+
3. 夾好似買vaneras 個隻cd 夾最抵.
4. 我會用鋰電, 除非你sure 以後唔會換個尾托, 如果唔係哂錢.
5. depend on 你打幾多飛, 連發多定單發多. 鋰電預,兩舊應該冇走雞..

1. 等其實更有心得既師兄答啦. btw, 你指既2手kit 係砌好定未砌好. (砌好既不外乎, 聽聲, remove upper, 睇下d 齒, 試單,連發, 睇下隻天梯齒係咪每次都停個個位, 試bolt lock, 睇推彈咀, 羅hopup 同內管.

回覆 11# 的帖子

未砌好家~我係驚唔齊野~同埋怕我買09 max 佢入面換左08 max 家野~例如motor 個d
因為我會換彈弓打m130~咁應該買7.2 定11.1 鋰電好? 同埋邊隻牌子電係最好呢?

引用:
原帖由 fusionjc 於 21-10-2010 17:43 發表
未砌好家~我係驚唔齊野~同埋怕我買09 max 佢入面換左08 max 家野~例如motor 個d
因為我會換彈弓打m130~咁應該買7.2 定11.1 鋰電好? 同埋邊隻牌子電係最好呢?
電子野max08 同09 應該一樣, 係摩打可能有d唔同, 08 跟個隻個摩打頭應該係黑色, 09 好似係跟supermax 摩打, 所以係銀色.
講真, 如果價錢同新既差唔遠既話, 點解唔去返d有信譽既地方買呢?

回覆 13# 的帖子

2手比新的平大約10%~我budget又唔多嘛

引用:
原帖由 fusionjc 於 21-10-2010 18:24 發表
2手比新的平大約10%~我budget又唔多嘛
你如果幫gary買果套就肯定無問題, 肯定係09'(如果無人更換過d內容), 佢太多玩具真係買返來擺係度無得閒砌....

I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

發新話題