發新話題

ptw 我來了

2. 如果原裝外管, 用14mm+
3. 夾好似買vaneras 個隻cd 夾最抵.
4. 我會用鋰電, 除非你sure 以後唔會換個尾托, 如果唔係哂錢.
5. depend on 你打幾多飛, 連發多定單發多. 鋰電預,兩舊應該冇走雞..

1. 等其實更有心得既師兄答啦. btw, 你指既2手kit 係砌好定未砌好. (砌好既不外乎, 聽聲, remove upper, 睇下d 齒, 試單,連發, 睇下隻天梯齒係咪每次都停個個位, 試bolt lock, 睇推彈咀, 羅hopup 同內管.

引用:
原帖由 fusionjc 於 21-10-2010 17:43 發表
未砌好家~我係驚唔齊野~同埋怕我買09 max 佢入面換左08 max 家野~例如motor 個d
因為我會換彈弓打m130~咁應該買7.2 定11.1 鋰電好? 同埋邊隻牌子電係最好呢?
電子野max08 同09 應該一樣, 係摩打可能有d唔同, 08 跟個隻個摩打頭應該係黑色, 09 好似係跟supermax 摩打, 所以係銀色.
講真, 如果價錢同新既差唔遠既話, 點解唔去返d有信譽既地方買呢?

引用:
原帖由 fusionjc 於 25-10-2010 10:55 發表
紅筒呀師兄~ 我試個陣未落筒~ d聲勁似掃齒聲
呢個係新490摩打既特徵....
搵d有玩開既師兄幫你聽聽啦..

整多條link 你, 你條link d 聲似d 490摩打
如果你果支係咁既聲, 係冇問題.
http://www.youtube.com/watch?v=hRulg5UXMQM&feature=related

引用:
原帖由 Elf 於 27-10-2010 00:58 發表
特別摩打, 改良過既490, 特別靜
咁咪可以做港版 tackleberry...

引用:
原帖由 Elf 於 28-10-2010 02:34 發表

£230好貴呀大佬
最慘, 係買左返黎, 貨不對版就大鑊啦..

引用:
原帖由 sailun412 於 28-10-2010 03:56 發表

咁佢成個forum係度就無得走既...
係就係冇得走.不過真係好想知係咪好似傳聞中咁勁啦.

£230, 買到兩隻新摩打羅..
個hopup 我一睇到...即刻打個突?

引用:
原帖由 fusionjc 於 2-11-2010 16:02 發表
師兄想請教下~我有隻正廠俾aeg用的 pts pmag 120飛彈弓夾~係唔係可以套隻鴨仔玉落去就可以改俾ptw 用呀
以我所知唔得, 因為aeg夾短d...而且aeg 夾好似肥d.

引用:
原帖由 fusionjc 於 2-11-2010 16:02 發表
師兄想請教下~我有隻正廠俾aeg用的 pts pmag 120飛彈弓夾~係唔係可以套隻鴨仔玉落去就可以改俾ptw 用呀
你一係用真pmag改, 一係同d大哥/師兄買.
而家仲駛麥自己改呀, 你估仲係以前咩. 而家有d ptw 大哥賣緊d pmag 殼啦.

不過小弟都係鍾意自己改.

發新話題