發新話題

我犘打齒蝕左?

我犘打齒蝕左?

我以前唔識set波箱, 支槍"妖拍~妖拍~"咁聲.
最近想set到無咁大摩打聲, 摩打齒同傘齒放鬆dd, 就已經咬唔實傘齒了. "v~~~~~~~"電鑽咁聲...
我係咪犘打齒迫得太緊了, 以至摩打齒蝕了?
萬謝.
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

拆出嚟睇睇
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 22-5-2007 05:23 發表
拆出嚟睇睇
我拆左但係無相機...

不過對比za圖,
我果隻就圓圓地...
d 齒又唔知有無短到...

附件

22-5-2007 13:18

回覆 #4 d@2007 的帖子

可淨買motor 裝上去, 西京賣$65

引用:
原帖由 mwh928 於 29-5-2007 22:19 發表
可淨買motor 裝上去, 西京賣$65
motor $65?
係唔係摩打... 齒?
請問又係咩牌子的?

回覆 #6 d@2007 的帖子

係摩打齒
其實電鑽咁聲係正常只要d聲唔尖刺耳, 你可以把motor 調校screw最緊之後放一圈半打單發來調聲, 但不要放過兩圈半會掃,跟手落臘封返motor 調校screw

引用:
原帖由 mwh928 於 29-5-2007 23:37 發表
係摩打齒
其實電鑽咁聲係正常只要d聲唔尖刺耳, 你可以把motor 調校screw最緊之後放一圈半打單發來調聲, 但不要放過兩圈半會掃,跟手落臘封返motor 調校screw
咁請問我需唔需要磨合隻齒呢?

回覆 #8 d@2007 的帖子

我講漏了一點就係
1.先洗淨波箱和齒, 用舊牙刷刷淨齒與齒之間雪油再用白電油浸吓抹乾
2.波箱set 介子, 先set 中齒, 再set 拉橋齒, 最後set 傘齒
3.不安拉橋, spring, 氣缸, 磨合, 再跟之前方法把motor 調校screw
4.再裝回拉橋, spring, 氣缸和落單星Crease在齒位, 但不要太多

引用:
原帖由 mwh928 於 30-5-2007 02:24 發表
我講漏了一點就係
1.先洗淨波箱和齒, 用舊牙刷刷淨齒與齒之間雪油再用白電油浸吓抹乾
2.波箱set 介子, 先set 中齒, 再set 拉橋齒, 最後set 傘齒
3.不安拉橋, spring, 氣缸, 磨合, 再跟之前方法把motor ...
明白了~~~ 謝謝!!

發新話題