26 12
發新話題

WE G39C 簡單開箱文

WE G39C 簡單開箱文

上星期知道WE會出G39C,軍軍軍仲要有試打
正值星期日要到旺角晚飯,便抽小小時間去試試。結果出門口前都係忍不住下了100元訂金
雖然有做白老鼠的感覺,但價錢的確吸引。

本以為要下月月初才會有大貨到,誰知在今早在討論區看到已經開賣
下午因利成便到旺角取槍,飛機貨果然快100062

開箱......箱面的貼紙用了彩色

溫馨提示

打開包裝,一槍一夾,一個小巧Loader及說明書

真身

Selector,單連發的圖示印得有點差.....整個Selector也比較緊

Makring位置,大家還是將貼紙撕下吧

槍托,造工紮實

槍托上儲存Pin的位置

前段,造工不錯,紮實

火帽

內管到位

前準星

後準星

覆進杆位置

飛機(由彈匣井內看)

彈匣包裝,一貫設計

彈匣,重量比WE M4彈匣重,大概是塑膠的外殼吧

Vaule位置

出氣口

進氣口

小評:
只在舖內試打,感覺此槍Bolt back力度與同廠SCAR差不多,由於是塑膠身,因此聲音方面就比M4或SCAR來得差了。
塑膠身令此槍重量非常輕,但造工紮實,拿上手的感覺甚好
可惜Selector部份印刷真的差,最好自行再做.....
由於太夜,遲些補上集彈性及力度測試....

據 三 軍 的店員說,此槍身是跟STAR推出的G36C數(希望其他師兄可以証實一下),我想AEG的配件應能用
另外說就是半年後會推出G36K組件,也會有成槍出售

引用:
原帖由 Kane 於 27-10-2010 03:59 發表

好似就敢搵marker 油上去咁..

回覆 1# 的帖子

"另外說就是半年後會推出G36K組件,也會有成槍出售"
如果真係用star數洗唔洗半年呀?立即推出都得啦............
根本一開波出K咪仲好................

請問將marking貼紙撕下後係無marking定真marking?
Thanks

引用:
原帖由 spawn1126 於 27-10-2010 09:38 發表
請問將marking貼紙撕下後係無marking定真marking?
Thanks
完全空白

我昨晚都到手, 張marking貼紙真的嘔
我已毫不猶豫將佢撕走
支槍都好實凈, 我已連續打七隻甲(連發),
全部都lock到bolt,,當時室温只得二十二度左右,,

最後, 想問有無師兄知道那裹有得做laser刻印???
做laser刻印要準傋d乜????
thanks a lot ^^

膠身wor! 可以造lazer刻印? 得嘅話我都想試吓

唉! 支野一槍三夾唔過兩仟! 算把啦! 佢造得太靚太像真太平我重驚啦! 啲膠料會唔會釋放啲有毒物質出來!

買YYE "M死" 又話唔像真! 買INO又話條邊太粗似假野! 買YYA又話膠身! 買pie又話貴.......

如果覺OK嘅咪試吓.......

玩左一排GBBR! 唔像真唔壞唔出事唔叫GBBR...... 講吓笑!

我都係轉述店員點講架渣
做唔做到laser我係唔知的,大家可當我吹水

個marking真係衰到冇朋友,唔知仲有冇其他方法印個靚仔D上去呢
支槍係幾實淨的,千幾蚊有支GBB,真係壞左卅散左都唔心痛.....

"個marking真係衰到冇朋友,唔知仲有冇其他方法印個靚仔D上去呢"

造塊牌貼上去得唔得~~

呢支野:
實射性能90分(而家呢個天氣原裝可以一雞到尾lock到bolt,,爽兩面,hop up又ok)
外觀60分(冇making,刻印好核突,選擇制唔係膠兼易甩色,槍機拉柄翹起左,冇bolt lock)
操作70分(選擇制轉動唔順、定位唔確實,bolt release好難操作)
價錢100分(用一支手槍價錢買到呢支咁既GBBR仲想點)

總結:係一支好適合落場既槍

以上為個人意見

http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

回覆 11# 的帖子

非常同意師兄之言, 但Hop Up我覺得一般般啦

回覆 11# 的帖子

冇bolt lock??
此話當真?

回覆 13# 的帖子

真槍個bolt lock button位佢變左bolt release,
所以樓上應該係話佢無得手動lock bolt,
但係無彈佢都識lock,
而release方法就可以係'禁' 粒bolt release 或者拉一下煲
(真槍只有拉煲一途)

引用:
原帖由 macfabrica 於 27-10-2010 16:14 發表
非常同意師兄之言, 但Hop Up我覺得一般般啦
試下用重d既珠,我用25都有少少上飄,03就好直…
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

26 12
發新話題