38 123
發新話題

咁似呀SAS 小校嘅

引用:
原帖由 queen 於 22-5-2007 22:05 發表
http://www15.discuss.com.hk/view ... &extra=page%3D1

都係唔好阻人搵食啦.........
呢個係一個迷

引用:
原帖由 忽必烈 於 22-5-2007 22:41 發表

呢個係一個迷
唔通要提Adam..........................

er...就算係都好 , 人地有自己自由攪野既
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

但我想問,乜唔係一條法律話非軍/警部隊去搞呢D戰術訓練係.......犯法ge咩?

之前聽人講過,好似話步操都唔得

p.s.我唔知詳情的

引用:
原帖由 里安 於 23-5-2007 00:38 發表
但我想問,乜唔係一條法律話非軍/警部隊去搞呢D戰術訓練係.......犯法ge咩?

p.s.我唔知詳情的
咁...應該唔係咁簡單咁strict掛
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 里安 於 23-5-2007 00:38 發表

p.s.我唔知詳情的
...是未得港督同意
不得進行任何軍操...

引用:
原帖由 B20_hk 於 23-5-2007 00:48 發表

...是未得港督同意
不得進行任何軍操...
條文係點?

引用:
原帖由 里安 於 23-5-2007 01:07 發表

條文係點?
章: 200 標題: 刑事罪行條例 憲報編號:  
條: 18 條文標題: 非法操練 版本日期: 30/06/1997

(1) 任何人─
(a) 未經總督或警務處處長准許而訓練或操練他人使用武器或進行軍事練習或變陣演習;或
(b) 出席未經總督或警務處處長准許舉行的聚會,而該聚會旨在訓練或操練他人使用武器或進行軍事練習或變陣演習,
即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁7年。
(2) 任何人─
(a) 在第(1)款所述的聚會中接受訓練或操練使用武器或進行軍事練習或變陣演習;或
(b) 出席任何該等聚會,旨在接受該等訓練或操練,
即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁2年。

佢隊野都冇晒聲氣
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

佢潛完水浮番上面??
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 23-5-2007 05:13 發表
佢潛完水浮番上面??
潛水?SBS

[quote]原帖由 RMP 於 23-5-2007 13:16 發表

潛水?SBS

引用:
原帖由 B20_hk 於 24-5-2007 00:51 發表

嘩, 升班咗

引用:
原帖由 RMP 於 24-5-2007 01:21 發表

Special Reconnaissance Regiment (SRR)

38 123
發新話題