發新話題

ptw 用鋰電 + hop up 改良問題

ptw 用鋰電 + hop up 改良問題

我想問下ching 們
1. ptw 打鋰電係唔係用個大頭轉T 插就OK?
使唔使再改D 咩?
紅筒+ M110+ 11.1V 15C 有無問題 GA?

2. 之前睇到個POST, 有個CHING 教點改好個HOP UP
話用HIROBO 油管
但係我揾左幾間舖都係得SILICON 油管... 有無問題GA?

又煩到咁多位CHING...
謝謝!

引用:
原帖由 vincentihmc 於 12-11-2010 20:36 發表
我想問下ching 們
1. ptw 打鋰電係唔係用個大頭轉T 插就OK?
使唔使再改D 咩?
紅筒+ M110+ 11.1V 15C 有無問題 GA?

2. 之前睇到個POST, 有個CHING 教點改好個HOP UP
話用HIBOUR 油管
但係我揾左幾間舖都 ...
1. 用個大頭轉T 插係最簡單既方法,不過過人建議都係甩左個大插直頭轉用T插好過啦,紅筒+ M110+ 11.1V 15C絕對OK
2. 改HOP-UP之後要用重彈(0.25以上+M110+冇HOP-UP)先至可以打到直線,心諗如果我再打大力D仲點有得鬆HOP-UP=.=
三六轟一轟,敵人企唔穩!

聽D CHING 講又話要改線路版又乜又物WOR

其實係唔係唔使改?

引用:
原帖由 vincentihmc 於 12-11-2010 21:05 發表
聽D CHING 講又話要改線路版又乜又物WOR

其實係唔係唔使改?
睇你改唔改尾托喇

用原裝尾可以淨改T頭就吉鋰電
想轉其他尾就要換尾通
想將尾通電放尾通又收得晒就改板.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

回覆 5# 的帖子

Do u know if anywhere in hk provide 改板 service? do u mind to pm me the price if u know? thanks!

[quote]原帖由 spec.ops. 於 12-11-2010 20:56 發表 [url=http://www.civiliangunner.com/cgf/redirect.php?goto=findpo

引用:
原帖由 spec.ops. 於 12-11-2010 20:56 發表

1. 用個大頭轉T 插係最簡單既方法,不過過人建議都係甩左個大插直頭轉用T插好過啦,紅筒+ M110+ 11.1V 15C絕對OK
2. 改HOP-UP之後要用重彈(0.25以上+M110+冇HOP-UP)先至可以打到直線,心諗如果我再打大力D仲點有得鬆 ...
ching請問用大過15C有無大問題? 有無上限? (因為有次去買電...間鋪話15C除火狐外選擇唔多...依家新出品多數會係20C或以上...)

無. 但唔recommend用firefox
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 18-11-2010 15:53 發表
無. 但唔recommend用firefox
因為firefox唔足數? 唔stable?

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 18-11-2010 16:35 發表

因為firefox唔足數? 唔stable?
因為firefox差

發新話題