57 1234
發新話題

PTW 使用上問題

PTW 使用上問題

今日第一次用枝 PTW 落場,幾好用,不過仍然有 d 問題想各位師兄指教下。

小弟 config :
M4 CQBR
紅筒身 + M90
EXCEL .25 彈

發現彈到維持正線只有 10-20 米,20 米以外已經唔穩定。粒彈忽上忽下,好難捉摸,有時甚至射三粒會左中右到有齊。
請問師兄有何方法解決呢?
換槍管 (PDI 6.04 M4 長度)?
換 Hop Up (無乜聽人講過呢個方案)?
換彈弓?

請師兄指教一下,謝謝!

較好左HOP-UP嗎?
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 14-11-2010 19:43 發表
較好左HOP-UP嗎?
我已經較到佢係盡量平直飛行 (目測 30-40 米可以平直,如果無忽上忽下既話)。
可惜問題係,有時每三四發就一發會亂飛,連發時亂飛現像就更明顯。

換條開窿筒(any colour except red!)再試....BTW M90 use 0.2g BB will be fine.....但我無圖可能不可信....
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

有冇抹BARREL?

有冇油噴左矽油響槍管同hop-up膠位度?

換個開窿筒,因為紅筒林身係全量氣筒,如用落短管道會有亂流。另外,師兄個hop up係唔係自己切?

引用:
原帖由 sailun412 於 14-11-2010 23:01 發表
換條開窿筒(any colour except red!)再試....BTW M90 use 0.2g BB will be fine.....但我無圖可能不可信....
唔緊要,反正遲 d 都想入多個黑筒,將而家個 M90 彈弓換落去,再將個紅筒 up 上 M110,打兩組力。
謝謝師兄指教!

引用:
原帖由 SHESHECHOCHO 於 14-11-2010 23:09 發表
有冇抹BARREL?
係 ... 無既!今日第一次落場,所以無想過新野會唔會污糟。過兩日就抹下佢先。
不過使唔使噴 d 矽油落去潤一潤佢呢?

引用:
原帖由 Sineta 於 14-11-2010 23:33 發表
換個開窿筒,因為紅筒林身係全量氣筒,如用落短管道會有亂流。另外,師兄個hop up係唔係自己切?
個 hop up 原裝明記代砌,我都唔知而家咩料 ... 我估全部都係原裝野啦。

引用:
原帖由 mkmonkey 於 14-11-2010 23:49 發表

係 ... 無既!今日第一次落場,所以無想過新野會唔會污糟。過兩日就抹下佢先。
不過使唔使噴 d 矽油落去潤一潤佢呢?
槍管唔好噴油

我琴日都第一次落場
m4a1 換509 pdi 6.01 管~ 紅筒打m110 力0.25珠~ hop-up已經用hirobo油管加厚左~
發現hop-up一較大少少就連彈都唔出~ 同埋3-4發會有1發唔穩定
有無師兄知點解呢?

引用:
原帖由 fusionjc 於 15-11-2010 12:10 發表
我琴日都第一次落場
m4a1 換509 pdi 6.01 管~ 紅筒打m110 力0.25珠~ hop-up已經用hirobo油管加厚左~
發現hop-up一較大少少就連彈都唔出~ 同埋3-4發會有1發唔穩定
有無師兄知點解呢?
之前spec-ops 師兄先講過話用hirobo 管, 唔開hopup 加用重過0.28g 彈先做到直線.
用hirobo管再開hopup, 會另hopup 過多, 彈唔夠力走過hopup 膠. 所以連彈都唔出, 一D都唔出奇. 小心搞搞下撞爛推彈咀.

仲有, 用PDI 6.01 其實好蝦人, 一定要用靚BB,
小弟試過打10飛, 用paintball chrono, 紅筒, 374 PDI 6.01, GP 同KSC 0.2g bb, 個RANGE 可以由350fps 到450fps. 嚇到小弟飛起, 心諗有冇搞錯, 不過發現係外管過鬆問題(hopuup 座同管都有鬆). 做完定管都只係打450fps左右. 再睇下條pdi 管, 已經發現有好多比bb 彈擦過既痕跡. 所以相信打6.01管 require bb 彈既質量係非常高. 唔知有6.01管, recommend 用邊隻彈呢?

我就用馬路仙的0.25~唔知好唔好~我用左佢好多年

回覆 13# 的帖子

都係WE 0.3g好用....而且又平~

57 1234
發新話題