發新話題

PTW 使用上問題

PTW 使用上問題

今日第一次用枝 PTW 落場,幾好用,不過仍然有 d 問題想各位師兄指教下。

小弟 config :
M4 CQBR
紅筒身 + M90
EXCEL .25 彈

發現彈到維持正線只有 10-20 米,20 米以外已經唔穩定。粒彈忽上忽下,好難捉摸,有時甚至射三粒會左中右到有齊。
請問師兄有何方法解決呢?
換槍管 (PDI 6.04 M4 長度)?
換 Hop Up (無乜聽人講過呢個方案)?
換彈弓?

請師兄指教一下,謝謝!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 14-11-2010 19:43 發表
較好左HOP-UP嗎?
我已經較到佢係盡量平直飛行 (目測 30-40 米可以平直,如果無忽上忽下既話)。
可惜問題係,有時每三四發就一發會亂飛,連發時亂飛現像就更明顯。

引用:
原帖由 sailun412 於 14-11-2010 23:01 發表
換條開窿筒(any colour except red!)再試....BTW M90 use 0.2g BB will be fine.....但我無圖可能不可信....
唔緊要,反正遲 d 都想入多個黑筒,將而家個 M90 彈弓換落去,再將個紅筒 up 上 M110,打兩組力。
謝謝師兄指教!

引用:
原帖由 SHESHECHOCHO 於 14-11-2010 23:09 發表
有冇抹BARREL?
係 ... 無既!今日第一次落場,所以無想過新野會唔會污糟。過兩日就抹下佢先。
不過使唔使噴 d 矽油落去潤一潤佢呢?

引用:
原帖由 Sineta 於 14-11-2010 23:33 發表
換個開窿筒,因為紅筒林身係全量氣筒,如用落短管道會有亂流。另外,師兄個hop up係唔係自己切?
個 hop up 原裝明記代砌,我都唔知而家咩料 ... 我估全部都係原裝野啦。

引用:
原帖由 spec.ops. 於 16-11-2010 22:56 發表

中規中矩,易碎
佢真係好易碎,連普通 GBB 手槍都可以將佢打碎 ...

發新話題