發新話題

PTW 使用上問題

引用:
原帖由 fusionjc 於 15-11-2010 12:10 發表
我琴日都第一次落場
m4a1 換509 pdi 6.01 管~ 紅筒打m110 力0.25珠~ hop-up已經用hirobo油管加厚左~
發現hop-up一較大少少就連彈都唔出~ 同埋3-4發會有1發唔穩定
有無師兄知點解呢?
之前spec-ops 師兄先講過話用hirobo 管, 唔開hopup 加用重過0.28g 彈先做到直線.
用hirobo管再開hopup, 會另hopup 過多, 彈唔夠力走過hopup 膠. 所以連彈都唔出, 一D都唔出奇. 小心搞搞下撞爛推彈咀.

仲有, 用PDI 6.01 其實好蝦人, 一定要用靚BB,
小弟試過打10飛, 用paintball chrono, 紅筒, 374 PDI 6.01, GP 同KSC 0.2g bb, 個RANGE 可以由350fps 到450fps. 嚇到小弟飛起, 心諗有冇搞錯, 不過發現係外管過鬆問題(hopuup 座同管都有鬆). 做完定管都只係打450fps左右. 再睇下條pdi 管, 已經發現有好多比bb 彈擦過既痕跡. 所以相信打6.01管 require bb 彈既質量係非常高. 唔知有6.01管, recommend 用邊隻彈呢?

引用:
原帖由 ayaka 於 15-11-2010 15:47 發表
都係WE 0.3g好用....而且又平~
聽好多師兄講we個隻真係唔錯, 最衰呢邊冇得買.

引用:
原帖由 Sineta 於 15-11-2010 16:13 發表
Excel因為何佢係細粒DD 5.95mm,是另外原裝systema 0.2g 珠都ok,唔知係咪禁橋佢又係5.95mm,D色又係奶白色,表面做工又禁上下......
我之前都用過excel, 不過而家冇得買. 下次試下ksc 隻0.3 會唔會好d.
btw, 大家有冇用過狂牛d彈呢?

引用:
原帖由 ayaka 於 15-11-2010 18:31 發表

SO BAD~ ONLINE買運費又太貴...
隔離台有個TEST BB彈的POST
WE彈數據上的確唔錯....公差少, 氣泡係中間
我都有睇. 估唔到we d 彈咁ok. 等我再搵下d local store 有冇賣we.

白痴問題. quality 差既bb用係精密管到, 係咪返而會另到個初速下降(細力左)呢?

引用:
原帖由 小劍仙 於 16-11-2010 11:44 發表
其實睇數據同一支槍唔同豆打出黎力度大左可能係粒豆大左,
但亦有可能係粒豆輕左架
咁者係唔駛睇數據, 睇表現. 夠準就ok..

引用:
原帖由 小劍仙 於 16-11-2010 17:51 發表

咁又唔使,其實有個科學啲既辦法解決,
試之前先數100粒出黎磅下然後先入數試咪得囉
嘩, 呢個太科學啦. 我諗都係睇個實際result 算啦..

引用:
原帖由 spec.ops. 於 17-11-2010 22:38 發表

買貴版正D
有平版貴版既咩? 點分架?

發新話題