29 12
發新話題

紅筒...(已更新問題)

紅筒...(已更新問題)

首先多謝SAILUN412師兄...M4A1終於入手...!!!

不過完工後有幾個問題...想麻煩請教各位CHING......

附件

照片 002.JPG (14.22 KB)

23-11-2010 00:45

1. 因為換左asap...尾通墊片位置會否太後?

照片 002.JPG

照片 003.JPG (27 KB)

2. 入左筒之後上下身合唔埋(出現極大虛位), 係咪上述墊片影響?

照片 003.JPG

照片 004.JPG (19.31 KB)

3. 波箱齒輪停響呢個位置是否正確?

照片 004.JPG

1) 墊多隻墊圈落cap
2)可能係 3)既問題, 隻齒飛多左一格, 頂住左條筒隻天梯, 合埋前試吓扣多幾吓, 等隻齒去到約10~11點位置

回覆 2# 的帖子

AGREE... 隻齒行多左...頂到天梯

用咩電?
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 NCP013 於 23-11-2010 11:23 發表
1) 墊多隻墊圈落cap
2)可能係 3)既問題, 隻齒飛多左一格, 頂住左條筒隻天梯, 合埋前試吓扣多幾吓, 等隻齒去到約10~11點位置
ching請問如果墊多隻墊圈, 假如同將條buffer tube擰緊多一格效果一樣的話, 可唔可以用後者既方法?

引用:
原帖由 sailun412 於 23-11-2010 14:36 發表
用咩電?
暫時用緊火狐11.1v(15c)...

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 24-11-2010 00:17 發表

ching請問如果墊多隻墊圈, 假如同將條buffer tube擰緊多一格效果一樣的話, 可唔可以用後者既方法?
- 可以!
- 鋰電有時係會有停過龍既情況, 正常唔使驚, 扣多兩雞回正位先關上身無問題!
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 sailun412 於 24-11-2010 04:01 發表

- 可以!
- 鋰電有時係會有停過龍既情況, 正常唔使驚, 扣多兩雞回正位先關上身無問題!
唔該哂ching...今晚返去試試先...

尾通墊片留2圈縲絲紋俾氣筒粒的頂住就岩岩好.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 24-11-2010 06:23 發表
尾通墊片留2圈縲絲紋俾氣筒粒的頂住就岩岩好.
照ching咁講...我似乎可以再將尾通再擰鬆多一格...?

附件

照片 002.1.jpg (44 KB)

24-11-2010 06:30

照片 002.1.jpg

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 24-11-2010 06:30 發表

照ching咁講...我似乎可以再將尾通再擰鬆多一格...?
其實我都係呢個位

但係無合唔埋既情況

合唔埋唔會, 但係開個時侯要大力好多.

係咪要用小小暴力拍佢入去呀?

引用:
原帖由 長其涼美 於 24-11-2010 11:21 發表
係咪要用小小暴力拍佢入去呀?
對對對.

千其唔好貪方便慳力 太鬆會爆筒頭....

29 12
發新話題