發新話題

OMG!!! GBB P90!

引用:
原帖由 061084 於 10-12-2010 23:44 發表
問題:1匣有幾多飛?
WE真係好野!可能2年後有M60玩!
TOP 249 using WE System
http://top.pixy.cx/minimi%20new%20gbb.htm

引用:
原帖由 DENON 於 11/12/2010 01:48 AM 發表

TOP 249 using WE System
http://top.pixy.cx/minimi%20new%20gbb.htm

WE機已屈..........

(小弟無知)其實要gbb...點解唔考慮下係槍身裝gas tank呢?
咁樣隻匣咪輕番d唔驚跌匣心痛
同時又夠空間氣化
彈匣又可以大彈量d...(先剔除像真呢個concept)又同時滿足另一d想多彈派ge人
匣平左...自然玩gbb的人可以少一個顧慮...可能仲吸引多d玩gbb的人
擔心出到去冇氣點算? 買多個gas tank reload囉...

對玩家黎講....
匣平...可以多d花款
又同時俾到你氣化像真的感覺

對廠商黎講:
匣平, 可以吸引更多怕趺匣而唔玩的玩家>>>增加顧客源頭
穩定, 贏得玩家, 業內口碑
獨特, 呢個絕對係賺大錢的必要條件!!!

小弟有支馬路臣的m870...同呢個原理差唔多...就我個人而言...我覺得呢個setting幾好...
個人黎講我幾鐘意p-90....大唔大力 有冇feel 唔緊要...操作方便,緊緻先係我買p90的目的:-)
以上只係個人愚見...如果有咩意見可以提出一齊討論下~!
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

引用:
原帖由 zachary 於 11-12-2010 20:45 發表
(小弟無知)其實要gbb...點解唔考慮下係槍身裝gas tank呢?
同時又夠空間氣化
彈匣又可以大彈量d...(先剔除像真呢個concept)又同時滿足另一d想多彈派ge人
匣平左...自然玩gbb的人可以 ...
如果系咁既話都幾好wo
就算槍價貴左,旦系夾可能可以做到好似aeg弓夾既價錢
同埋重可以好似aeg弓夾咁,有dummy彈系入面
只系睇we支樣品槍,
下身好似已經冇位放個gas tank....

引用:
原帖由 zachary 於 11/12/2010 08:45 PM 發表
同時又夠空間氣化
如果D匣真係可以做到咁平就唔洗玩到冇錢.........

del...

引用:
原帖由 faihk 於 12-12-2010 00:25 發表

個人就比較想可以做到aeg gbb用同一隻匣就最好!
你呢句話真係好唔惦
GBB 用AEG隻匣
唔好玩啦

引用:
原帖由 zachary 於 11-12-2010 08:45 PM 發表
同時又夠空間氣化
咁玩法好快又還原基本步, Gas Tank -->拖喉..

引用:
原帖由 adlar 於 12-12-2010 00:27 發表

你呢句話真係好唔惦
GBB 用AEG隻匣
唔好玩啦
以我所知以前過D拖喉就是同你所講用AEG匣差不多

引用:
原帖由 zachary 於 11-12-2010 20:45 發表
同時又夠空間氣化
*其實你的idea都不錯,但係到最終發展我覺會不好,唔係DD槍都有位放gas tank
*如果這樣就要投票邊一派既玩家多
*問題就係如果用你的要求去做我認為就要把內部所有零件像VVE做模組化1 set set咁,但未B做到真鐵這樣容易維修

如果係技術問題 GAS TANK 呀 BLOW BACK 組件呀...我相信有一日可以做到...不過係做到之前...都要買番支P-90玩下GE....
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

GREAT

回覆 56# 的帖子

唔係技術問題,
你諗下落場打緊時,又要同時換匣,又要叉氣,
或有彈時,又唔知夠唔夠氣,幾麻煩。
當年拖喉年代,好多師兄背住個細石油氣罐解決氣化/叉氣問題。
依家換隻匣已經可以補彈補氣先正確。

發展正確方向應該係好似JAC甘偷輕隻匣,
當年JAC做過用膠取替合金氣缸,減輕重量,
不過隻匣壽命好似好短,容易漏氣。
希望用依家D技術,可以解決當年問題。

‘彩彈戰爭遊戲’係所有戰爭遊戲之中比到最多純粹打game滿足感! 但係本港張彩彈例入有管制物品範圍內.

彩彈槍
1.        槍型唔像一般軍用槍械; (大多數款都好笨樣)
2.        主要用壓縮二氧化碳氣體
3.        彩彈; 用人體可食用物料; 天然分解而對環境有益處
4.        9致13焦耳初速; 雪硬啲彩彈可以打死人(或用鋼朱等等…..)
5.        一般槍射彈係唔準; 但可以射好多彩彈; 有些場地只可用semi-auto only; 所以近距離作戰; 玩戰略為多
6.        彈貴槍又貴; 但耐用

你講嘅要求現時只有彩彈槍致做到!

所以玩GBBR就純粹玩我地所謂” 像真”; 成班人著套uniform而之槍又盡量根足真槍個look! 就算而家我好小打game只係切啲槍掛係牆到睇吓; GBBR都係首選. 玩GBBR一般都係比較係有啲錢先會玩, 所以要求自然高過玩一般AEG槍! 如果張來出叉氣跳殼GBBR的話, 一樣會有好多人玩, 而價錢貴過PTW都照玩.

我覺得:- AEG - 射豆為主; PTW - 打force on force 為主; GBBR - 打look為主

我地唔咪住係米国; 所以冇得揀…….

塊面貼住個夾咪唔會咁快凍law

相反冬天用,塊面同個夾會仲痴實添

發新話題