發新話題

GBB落場

GBB落場

請問用GBB打GAME的師兄,小弟打算買KA M4,用BOMBER匣,但礙於之前玩過好多朋友的GBB,包括GP,AGM等,用PROWIN或GP匣都會不穩定,有時噴氣,打唔出彈等現象,小弟只想買一支下場,RELIABLE既GBB, KA勝任嗎?唔該晒~

師兄用 GBB 落場都係想追求真鐵射擊同有限彈數既 feel 者 , 其實市面上既 GBB 成槍不論平貴初初打果排問題都唔大 , 可以話夠爽夠過癮, 只不過零件損耗呢家野响 GBB 出現既機會可以話100%會, 但唔係同一時間出現就算同一牌子同一款槍都唔一樣
只要師兄响每次玩完麵肯花多些少時間檢查一下, 睇下有零件出現爆裂痕跡或部份pin鬆脫等, 基本上下次再落場時出問題機會都一d都唔大. 因為pin鬆脫離位而引起既爆件問題係最多, 亦係最大元兇.
至於KA由於小弟未玩過, 未能給予任何正或負面意見, 其他師兄對佢既評價就真係唔錯.

THANKSSSS~~~~~~~
已買ka啦,整體唔錯,不過好驚個匣漏氣,之前買落幾隻bomber全部都漏,但勝在易整,換幾個o ring就搞掂,而家呢隻ka聽聞好易漏.....

引用:
原帖由 hin_1213 於 14-12-2010 18:21 發表
THANKSSSS~~~~~~~
已買ka啦,整體唔錯,不過好驚個匣漏氣,之前買落幾隻bomber全部都漏,但勝在易整,換幾個o ring就搞掂,而家呢隻ka聽聞好易漏.....
f22兄有方法整
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

回覆 4# 的帖子

really~~~!!!!!!!!!!!!要請教下佢喎

分享下得嗎 ? thank you ~
引用:
原帖由 Vindicator 於 14-12-2010 18:23 發表

f22兄有方法整

09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

好似拆法唔同???

引用:
原帖由 hin_1213 於 14-12-2010 23:42 發表
好似拆法唔同???
Boomer會漏. 不過係漏得好慢.. 放幾日會漏晒果隻. 絕對唔係噴氣漏法
GP.. 小心!佢個value完全唔同數
KA最好用邊隻? 問下我啦.(我答一定唔係PGC)

回覆 9# 的帖子

Andy哥~~~thanks~~~~
可能我手衰,買左五隻,五隻都噴晒氣,不過換晒o ring無事啦~~~仲放幾日都無晒氣
我好想知KA最好用邊隻喎~~~~可唔可以分享下? 唔該晒~~

路過一問, KA槍用邊隻匣好?
如果唔方便講名, 可否PM在下?
謝謝
小心被人用"團隊精神"來訓練"奴性", 已有c兄中招被利用而不自知

回覆 10# 的帖子

小弟的Bomber彈匣也是買回來不久即發現慢慢漏氣 ,請問師兄應更換哪條O-Ring呢?謝謝。

回覆 12# 的帖子

慢慢漏就唔好搞住啦,如果大漏先整~~~

發新話題