發新話題

國九 Army R85A1 評測

引用:
原帖由 B20_hk 於 31-5-2007 23:17 發表

馬Sir
我買了一星期後就放風出R85相
買了一個月多後,就Preorder了。
無所謂啦!!!心頭好
支GG A2 marking 真係好靚
case同我一樣...

引用:
原帖由 皇家御貓 於 31-5-2007 18:41 發表

其實係爭左咩mount唔到 ?
猪猪個咀係大個頭, 套都套唔入, 而聽講星星個皮a2就套到, 不過kick唔實, 會甩出黎.

而枝猪P的M16A2就套到又唔會甩, 不過前後會有半寸位到浪下浪下咁, 但都算係咁啦, 如果可以換火帽的話我會試下架.
眼光光~

[quote]原帖由 mike-mike 於 31-5-2007 23:45 發表

西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

裝唔到野好似支susat都令人頭都大....

真係唔明白

引用:
原帖由 皇家御貓 於 31-5-2007 23:46 發表

點解M16反而得啊......真古怪 ?
可能係...

1. 真槍M16同L85A1由於口徑相同, 火帽形狀亦相近, 所以尺寸差唔多...
2. 猪P D呎寸真D...

但應該係相似而唔係相同, 如果唔係都唔會浪下浪下.

我試過G36(猪P G36KIT跟管個個), 浪得最犀利, SO FAR都係D M4, M16鳥籠最FIT, 只浪1CM左右(唔知除咗真品重有冇邊隻係JUST FIT 架呢??

我屋企槍...所以冇點試過其他火帽, 還望其他師兄賜教.
眼光光~

因為nato關係,真槍m16同sa80個火帽外徑都係22mm(因為用黎裝槍榴彈),so套就一定套得入,之但係會click唔實

回覆 #57 B20_hk 的帖子

買咗玩過就得啦, 無謂再諗
本來無一物, 何處惹塵埃

回覆 #62 mike-mike 的帖子

搵堅火帽
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 1-6-2007 04:58 發表
搵堅火帽
門檻太高......唔係我玩嘅...

不過講到sa80火帽, 好似重冇一枝玩具槍係mount得好把刺刀...

想問下queen爺 : 是否屬實??

眼光光~

好似mm屍得

引用:
原帖由 Nelson 於 1-6-2007 11:05 發表
好似mm屍得
多謝, 遲d去confirm下.
眼光光~

我支**改了, 好"fit", 可以"click" 得好實, 等得閒影相后再上傳俾大家指教.

引用:
原帖由 socomhk 於 1-6-2007 16:55 發表
我支**改了, 好"fit", 可以"click" 得好實, 等得閒影相后再上傳俾大家指教.
Really???
Looking forward to see ...

引用:
原帖由 socomhk 於 1-6-2007 16:55 發表
好呀, 唔該哂, 但係要改d乜野呢??

亦希望試過國產R85A1的師兄話俾我知個火帽除唔除到出黎, 同埋係正定逆牙, 釘橋
眼光光~

可以除出黎, 而且是14mm 反牙, 應該可以用馬老二16火帽.

發新話題