17 12
發新話題

GBB 數問

GBB 數問

1. Is there any 18' barrel Produced for WA M4 (Want to build a SPR)
2. Can a GnP Upper reciever go on a KA Lower reciever?
thx

引用:
原帖由 timchung2007 於 9-1-2011 10:22 發表
1. Is there any 18' barrel Produced for WA M4 (Want to build a SPR)
2. Can a GnP Upper reciever go on a KA Lower reciever?
thx
1.要自己搞...........

2.改SPR不如買支KA M4返嚟改仲化算...........GP上身可以話垃圾.......

Thx C-Hing, Is that an AEG barrel? I thought GnP once had a SPR GBB?

我都想搭單一問
我用緊KA M7A1 GBB, 就比較貪心想一雞兩食, 想執多個upper搭支長barrel
咁我想問下KA應該用咩牌子upper body?
thanks~

I want to know too, I want to have a SPR+Mk18 一雞兩食 too

引用:
原帖由 tst99132 於 10-1-2011 10:50 發表
我都想搭單一問
我用緊KA M7A1 GBB, 就比較貪心想一雞兩食, 想執多個upper搭支長barrel
咁我想問下KA應該用咩牌子upper body?
thanks~
WA system無單一個upper賣。
係要成個body買的。
猪標/KA個價係差不多。
一定係買留KA好啦,
前日我至多買一個KA Troy MUR
(KA barrel nut個數用Madbull 多數直入,如果係猪標多數入唔到,呢個係我親身經驗)
不過,一個KA金身要1K, 支KA M4A1 成鎗就 1.7K.....

引用:
原帖由 RCman 於 10-1-2011 11:17 發表

過,一個KA金身要1K, 支KA M4A1 成鎗就 1.7K.....
所以你又買多把槍啦下話...

引用:
原帖由 2slow 於 10-1-2011 22:36 發表

係囉...都係被迫架咋
唔買多把唔得啦...

明白晒
thanks
倒不如搵把WA system, 長身夠打outdorr, 又可以共用到KA匣

引用:
原帖由 RCman 於 10-1-2011 11:17 發表

WA system無單一個upper賣。
係要成個body買的。
猪標/KA個價係差不多。
一定係買留KA好啦,
前日我至多買一個KA Troy MUR
(KA barrel nut個數用Madbull 多數直入,如果係猪標多數入唔到,呢個係 ...
你咁講又唔完全o岩哂, TAF有出Mk18 Mod1 Upper for Inokatsu

引用:
原帖由 CWHS 於 11-1-2011 02:21 發表

你咁講又唔完全o岩哂, TAF有出Mk18 Mod1 Upper for Inokatsu
成三千幾,又唔係WA數,買到2支KA咁滯.............

回覆 3# 的帖子

Q:Is that an AEG barrel?
A:YES
Q:I thought GnP once had a SPR GBB?
A:好似冇.........

引用:
原帖由 CWHS 於 11-1-2011 02:21 發表

師兄,呢set野唔平呢
而且井井數....樓主問係KA數,甘你即係叫人成支井井買無分別羅
早個月係二手區見人連鎗一齊放人,個二手價都幾好添

引用:
原帖由 2slow 於 10-1-2011 22:36 發表

我前後買過兩支KA成鎗ja,
一支改左做MK18 mod1
另一支就係昨晚同你講砌緊果支DD 7" RIS + 14" steel barrel
KA Troy 金身就上星期六買多左一個防身。
係MUR TORY 金身,我發現KA MUR真係買少見少,係依興趣已經無曬
KWS我只係問到日本首都有,不過都可能比我買曬了,前後同佢買左Vltor 及TROY

引用:
原帖由 tst99132 於 11-1-2011 01:55 發表

係囉...都係被迫架咋
唔買多把唔得啦...

明白晒
thanks
倒不如搵把WA system, 長身夠打outdorr, 又可以共用到KA匣
你計下數其實都係,
唔好計下身火控果D parts, 上身都多支bolt比你啦!
KA 個Bolt有大細力可選,你可以一支砌大力,一支砌細力。甘就兩全其美

SPR MOD 1 條管唔自己搞可以買GP套件 我就係用佢SET GBB 前截KIT砌

附件

12-1-2011 01:12

17 12
發新話題