發新話題

Madbull

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 6-3-2011 20:27 發表
請教各位CHING...
究竟係個NUT唔岩數...定係要用D暴力都要將個NUT擰到盡為止呢...?
試下擰返出呢再試過啦. 睇呢係你一上既時候已經唔岩位. 慢慢擰, 就啱位先擰.

引用:
原帖由 jpg 於 7-3-2011 09:59 發表

試下擰返出呢再試過啦. 睇呢係你一上既時候已經唔岩位. 慢慢擰, 就?位先擰.
噴D WD40落D牙度,然後上下又鬆下咁慢慢收實佢
三六轟一轟,敵人企唔穩!

因為如果唔擰盡佢係LOCK唔實條管, 開始擰既時候都頗順, 但係擰到福圖果個位已經頂住...
唔通真係要好似"蓮姐"咁講......抱住"爆上身買gp"既理念趙佢入去....!!!

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 7-3-2011 14:15 發表
因為如果唔擰盡佢係LOCK唔實條管, 開始擰既時候都頗順, 但係擰到福圖果個位已經頂住...
唔通真係要好似"蓮姐"咁講......抱住"爆上身買gp"既理念趙佢入去....!!!
咁可能要比多少少力幫佢入去, 不過如果要好好好大力. 就自己諗過啦..

因為我只係徒手擰到去福圖果個位已經覺得盡哂!感覺上似乎就算用工具都最多入多一格半格!
或者唯有試下用台鉗咬住個身,再用工具+WD40試下係啦!(不過真係擔心會咬爆個身)

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 7-3-2011 16:55 發表
因為我只係徒手擰到去福圖果個位已經覺得盡哂!感覺上似乎就算用工具都最多入多一格半格!
或者唯有試下用台鉗咬住個身,再用工具+WD40試下係啦!(不過真係擔心會咬爆個身)
真係奇怪, 師兄個條rail 係咪vfc 既??
我之前都試過上vfc 完全冇問題.

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 6-3-2011 20:27 發表
請教各位CHING...
究竟係個NUT唔岩數...定係要用D暴力都要將個NUT擰到盡為止呢...?
我都去wgc 果度試過vfc 條骨

係上到一半上唔到
睇黎係唔岩數

姐係VFZ個NUT重細過真數!?

條骨係vfc...咁唔通vfc出過兩個版本嘅urx...?!

引用:
原帖由 jpg 於 7-3-2011 18:26 發表

真係奇怪, 師兄個條rail 係咪vfc 既??
我之前都試過上vfc 完全冇問題.
請問ching係徒手上定用工具上呢?係好順咁一擰就入到尾嗎?

引用:
原帖由 ayaka 於 7-3-2011 19:58 發表
姐係VFZ個NUT重細過真數!?
ching請問如果係唔啱數就會出現依家咁入一半唔入一半嘅情況嗎?

回覆 56# 的帖子

以小弟經驗係nut數細過槍身數先會咁.....擰得入但又擰唔晒

引用:
原帖由 ayaka 於 7-3-2011 21:55 發表
以小弟經驗係nut數細過槍身數先會咁.....擰得入但又擰唔晒
請問ching呢個nut有無可能另外配既呢...?

回覆 58# 的帖子

VFZ真係唔知....
師兄你有無試過上AEG身呢?
如果PTW上唔到....AEG應該唔會上到的

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 01:38 發表
VFZ真係唔知....
師兄你有無試過上AEG身呢?
如果PTW上唔到....AEG應該唔會上到的
不過我枝AEG係V記416......
仲有係...如果ptw係真數...而vfc係玩具數的話...
理論上玩具數應該大過真數...應該入到.....

發新話題