發新話題

Madbull

Thanks !!!
一於試試 !!!
請問幾位CHING...
如果要拆個FRONT SIGHT出黎, 係咪只要將D PIN反方法DUP番出黎同拆番條六角螺絲就可以呢...?
其實有無折衷辦法可以唔使拆個SIGHT都可以擰到個BARREL NUT出黎呢...?

附件

27-2-2011 23:11

請教各位CHING...
究竟係個NUT唔岩數...定係要用D暴力都要將個NUT擰到盡為止呢...?

附件

6-3-2011 20:27

因為如果唔擰盡佢係LOCK唔實條管, 開始擰既時候都頗順, 但係擰到福圖果個位已經頂住...
唔通真係要好似"蓮姐"咁講......抱住"爆上身買gp"既理念趙佢入去....!!!

因為我只係徒手擰到去福圖果個位已經覺得盡哂!感覺上似乎就算用工具都最多入多一格半格!
或者唯有試下用台鉗咬住個身,再用工具+WD40試下係啦!(不過真係擔心會咬爆個身)

條骨係vfc...咁唔通vfc出過兩個版本嘅urx...?!

引用:
原帖由 jpg 於 7-3-2011 18:26 發表

真係奇怪, 師兄個條rail 係咪vfc 既??
我之前都試過上vfc 完全冇問題.
請問ching係徒手上定用工具上呢?係好順咁一擰就入到尾嗎?

引用:
原帖由 ayaka 於 7-3-2011 19:58 發表
姐係VFZ個NUT重細過真數!?
ching請問如果係唔啱數就會出現依家咁入一半唔入一半嘅情況嗎?

引用:
原帖由 ayaka 於 7-3-2011 21:55 發表
以小弟經驗係nut數細過槍身數先會咁.....擰得入但又擰唔晒
請問ching呢個nut有無可能另外配既呢...?

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 01:38 發表
VFZ真係唔知....
師兄你有無試過上AEG身呢?
如果PTW上唔到....AEG應該唔會上到的
不過我枝AEG係V記416......
仲有係...如果ptw係真數...而vfc係玩具數的話...
理論上玩具數應該大過真數...應該入到.....

即係話vfc呢條乜數都唔係.........

請問有無ching試過呢舊野...?
http://www.redwolfairsoft.com/re ... tal_M4_Reciever.htm
上唔上到ptw個身...?
如果可以靠佢黎做定管, 條urx入到幾多就入幾多...
呢個做法行唔行得通呢...?

send左email去taf問...希望有得搞啦...!!!
唉...其實除左二手區...有咩方法可以入到rs呢......?

請問ching如果銼薄少少上身d牙得唔得呢...?

最慘係個nut唔岩牙呢.........

引用:
原帖由 spec.ops. 於 11-3-2011 01:36 發表

不如搵高人睇睇點攪啦
一言驚醒......Thanks ching !!!

發新話題