發新話題

Madbull

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 23-2-2011 19:16 發表
Does any ching try the URX by VFC...? Any modification needed...?
No modification needed. Direct bolt on, but need modification to fit the gas tube.

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 23-2-2011 20:57 發表

Thanks ching !!!
I may use a gas block as below...
http://www.redwolfairsoft.com/re ... le_Gas_Block_for_M4 ...
Sorry, let me clarify, modification is needed on the barrel nut. Since it is using AEG size barrel nut, there is no problem installing the nut onto the upper. However, the diameter of the barrel nut is bigger than a PTW/RS. You need to sand down the outer thread of the barrel nut in order to have the gas tube go through. if i have time, I will show u a pic.

引用:
原帖由 ayaka 於 24-2-2011 12:09 發表

係咪姐係個NUT外圍大左....擋到個GAS TUBE窿
係, 都係你解釋得清楚D. 一句搞掂

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 24-2-2011 20:05 發表
原來係咁.....
咁請問ching...其實呢個問題同樣都會發生係gp既urx度嗎...?
除左磨之外...
呢樣野其實有無幫助呢...?
http://www.redwolfairsoft.com/re ... laneous_Madbull_Del ...
冇, 因為呢件TOOL 係改UPPER 個THREAD. 而家係個BARREL NUT 外徑太大, 所以冇用.

引用:
原帖由 spec.ops. 於 26-2-2011 00:19 發表

哦,咁就真係要試裝個nut一次,然後mark位,跟住削左擋住gas tube既部份,再執返靚個nut既牙,攪掂
EXACTLY, 就係要咁搞...

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 6-3-2011 20:27 發表
請教各位CHING...
究竟係個NUT唔岩數...定係要用D暴力都要將個NUT擰到盡為止呢...?
試下擰返出呢再試過啦. 睇呢係你一上既時候已經唔岩位. 慢慢擰, 就啱位先擰.

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 7-3-2011 14:15 發表
因為如果唔擰盡佢係LOCK唔實條管, 開始擰既時候都頗順, 但係擰到福圖果個位已經頂住...
唔通真係要好似"蓮姐"咁講......抱住"爆上身買gp"既理念趙佢入去....!!!
咁可能要比多少少力幫佢入去, 不過如果要好好好大力. 就自己諗過啦..

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 7-3-2011 16:55 發表
因為我只係徒手擰到去福圖果個位已經覺得盡哂!感覺上似乎就算用工具都最多入多一格半格!
或者唯有試下用台鉗咬住個身,再用工具+WD40試下係啦!(不過真係擔心會咬爆個身)
真係奇怪, 師兄個條rail 係咪vfc 既??
我之前都試過上vfc 完全冇問題.

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 7-3-2011 20:30 發表

請問ching係徒手上定用工具上呢?係好順咁一擰就入到尾嗎?
徒手擰入去..

引用:
原帖由 spec.ops. 於 8-3-2011 23:15 發表

同意,一定要用TOOLS,不過GP個頂橋定位MOUNT有D鬆,用番PTW個手揪好過
PTW 個手揪夠哂HEAVY DUTY. 上咩野骨都靠佢.

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 12-3-2011 02:29 發表
忽然之間諗到個可能係好蠢既問題......
請問各位ching.....
即使條urx上到個ptw身...但係睇落個nut既內徑咁大...
咁靠咩黎定住條槍管呢......?
應該有多個薄D(幼身)D既NUT, 用個隻幼既同粗既, 逼實條管...
唔駛擔心, 你上得到條URX, 就HOLD 得住條管.

發新話題