29 12
發新話題

prowin 彈夾修理問題

引用:
原帖由 F22 於 12-1-2011 08:53 發表
收到BMW師兄PM,問如何爆散入氣咀?
不論任何牌子入氣咀都係大同少異,呢隻係AGM
就係咁,上下兩件扭開
求其揾支野篤支入氣蕊出嚟
入氣咀會漏氣多數係呢隻膠圈老化或硬 ...
請問包膠圈邊度有得賣?

引用:
原帖由 f22a 於 11-1-2011 12:10 發表
用完即棄打火機
折開電子打火部份(黑色四方柱體)
裡面有一粗一幼彈弓
幼的那條彈弓就是您要的答案
供您參考
切記要用有電子打火的即棄打火機才有合適的彈弓,
火石打火的即棄打火機的彈弓不適用

我新買果支嘩佬唔係好似AGM 咁拆,係  Energy 牌,入面一支幼,出面一支粗咁嘅,又係一買返嚟裝上去就唔得,入氣孔係咁漏,又拆唔到支嘩佬,灰爆

回覆 18# 的帖子

師兄如果是Prx-Win匣入氣咀壞了為何不換原廠零件呢?
14F有賣USD ^.00

引用:
原帖由 likhang516 於 12-1-2011 12:14 發表

請問包膠圈邊度有得賣?
旺角上海街"明x機械"或廣東道"立x軸承"買到,幾蚊一大包

引用:
原帖由 f22a 於 12-1-2011 18:26 發表
換個膠圈只要幾豪子港紙,點解要比六蚊美金? 佢有十隻匣,全部都漏咪要60蚊美金?如果又漏呢?又六蚊美金x(X)?
少數怕長計呀老友..........

引用:
原帖由 BMW 於 12-1-2011 17:04 發表
我新買果支嘩佬唔係好似AGM 咁拆,係  Energy 牌,入面一支幼,出面一支粗咁嘅,又係一買返嚟裝上去就唔得,入氣孔係咁漏,又拆唔到支嘩佬,灰爆
有冇相睇吓?
不如先搞好啲KA或其他扭得開嗰啲入氣咀先啦......

引用:
原帖由 F22 於 12-1-2011 18:46 發表

有冇相睇吓?
不如先搞好啲KA或其他扭得開嗰啲入氣咀先啦......
我 d Prowin 閘冇事吖,好健康
係 d KA 閘先整到我火都嚟埋,整完又漏,整完又漏,跟本KA 閘個設計係有問題,冇得斷尾

引用:
原帖由 BMW 於 12-1-2011 19:10 發表

我 d Prowin 閘冇事吖,好健康
係 d KA 閘先整到我火都嚟埋,整完又漏,整完又漏,跟本KA 閘個設計係有問題,冇得斷尾
可能我好手神,我隻跟槍KA匣都仲好健康喎..............

引用:
原帖由 f22a 於 12-1-2011 18:26 發表
我 d Prowin 無漏氣,係要搵 10條彈弓仔返嚟整頓好切氣片

引用:
原帖由 BMW 於 12-1-2011 19:18 發表

我 d Prowin 無漏氣,係要搵 10條彈弓仔返嚟整頓好切氣片
你支槍係井記?

引用:
原帖由 F22 於 12-1-2011 19:32 發表

你支槍係井記?
Prime 身,井勝 Bolt

引用:
原帖由 BMW 於 12-1-2011 19:34 發表

Prime 身,井勝 Bolt
有連發唔順?我兩支prime身都唔使搞硬喎?

引用:
原帖由 F22 於 12-1-2011 19:40 發表

有連發唔順?我兩支prime身都唔使搞硬喎?
有時會擺係KA 度打

29 12
發新話題