29 12
發新話題

C 兄請幫0下我選槍

回覆 #15 -l- 的帖子

咁要改用DMR喇
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 turningtux 於 31-5-2007 00:35 發表
瞭解瞭解...那請問 M14 or M4 好呀??我想聽0下
咪又係波箱一個..m4好d, 輕d又易改d

謝謝大家

引用:
原帖由 turningtux 於 30-5-2007 22:56 發表
本人玩開USMC+狙擊槍(VSR-10)

現想試0下玩 M14/M4...因為想狙擊+FullAuto

哪個好玩+易上手+upgrade 平???

THX~~~
M4個樣,真係唔多狙擊喎。
如果純粹想一支過狙擊+FullAuto,咁我覺得14會好d。
如果想用vsr-10狙擊再+ 一支fullauto的話,咁考慮下k仔,p90,36c(woo~~~~~)會好d。

好唔好玩呢,有d師兄鐘意衝,有d鐘意潛,好難答。
易唔易上手,你都玩得狙擊既,應該都唔難上手。
upgrade...唔.....你想upgrade d咩野?

其實如果版主係要打狙擊+AUTO,不如M14會好D.....不過好似大陞仔支14...好似好唔掂個喎,因為我有個朋友買左支來玩,點知佢一FULL AUTO,成支槍都會LOCK,(開單飛就冇事)如果係真係LIKE14不如買日本仔啦...

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 31-5-2007 14:52 發表

M4個樣,真係唔多狙擊喎。
如果純粹想一支過狙擊+FullAuto,咁我覺得14會好d。
如果想用vsr-10狙擊再+ 一支fullauto的話,咁考慮下k仔,p90,36c(woo~~~~~)會好d。

好唔好玩呢,有d師兄鐘意衝,有d鐘意潛 ...
我實際上正想狙擊再+一支fullauto這樣...
有師兄建議M733...

我想問 M733 同 M4SS 個 size 差多少???

條管長d同SIR handguard大d
個人認為733好d..夠輕便

引用:
原帖由 turningtux 於 31-5-2007 16:27 發表

MP5 咪仲短, 仲易拎
你問人借枝槍跟住試下先麻..........

m4 is not a sniper rifle or DMR wor...   M14 la!

If you persist M4, i would recommend SPR. M4 is just NO WAY to be sniper...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 30-5-2007 23:17 發表
M14囉,
狙擊仔旁邊果個望遠鏡人多數都係M14/M21果類上下.
usmc梗係用m16a4 sam-r先有feel啦

引用:
原帖由 turningtux 於 31-5-2007 16:27 發表

步驟︰

1 http://www.civiliangunner.com/

單按「軍火庫」,進入軍火庫主選單,會找到

2 Colt M733

ss基本上同m4a1差唔多,可參考各鎗店網頁或

3 m4a1

引用:
原帖由 turningtux 於 30-5-2007 22:56 發表
本人玩開USMC+狙擊槍(VSR-10)

現想試0下玩 M14/M4...因為想狙擊+FullAuto

哪個好玩+易上手+upgrade 平???

THX~~~
狙擊你點FullAuto呀大佬

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 31-5-2007 18:36 發表

步驟︰

1 http://www.civiliangunner.com/

單按「軍火庫」,進入軍火庫主選單,會找到

2 Colt M733

ss基本上同m4a1差唔多,可參考各鎗店網頁或

3 m4a1
好...那便入手M733

後生仔好體力

29 12
發新話題