27 12
發新話題

GHK CO2 mag for GBB M4 試用

GHK CO2 mag for GBB M4 試用

今天做了白老鼠﹐ 買了GHK的CO2夾來試用~~

好正﹗原本在冬天稍嫌拖泥帶水的blowback,現在每一下都鏗鏘有力,很爽﹗很過癮﹗﹗

不過有幾個問題要留意﹕
1)彈夾表面處理很差﹐圖中正中的是GHK夾﹐左邊是PROWIN﹐可以見到質量明顯有高低之分
2)入彈有點難入
3)很大力﹐必須降火

補充~打了約 30-40發便無氣了

引用:
原帖由 victorlee48 於 22-1-2011 17:47 發表
補充~打了約 30-40發便無氣了
一支co2打得三四十發就無氣?
玩上黎咪好重皮

會唔會加速parts嘅消耗?
p.s 多謝師兄分享!

引用:
原帖由 jerjer 於 22-1-2011 20:24 發表
會唔會加速parts嘅消耗?
p.s 多謝師兄分享!
除了條BOLT之外﹐我覺得對其他組件不會有很大影響

請問ching你隻匣有無裝到cut氣片?

引用:
原帖由 JBL 於 22-1-2011 22:07 發表
猪皮唔知幾時出呢隻,仲勁呀.......
[img]http://www.gp-web.com/photo/wp149a.jpghttp://www.gp-web.com/photo/wp149b.jpg[/img]
我都想呀﹐GBB玩家有福了~~

回覆 9# 的帖子

其實做左呢個咁既處理用係gbb就不合識,本身匣size以經唔係咁fit難入而你表面又成張沙紙咁你硬入抽插數次後你個m4下身匣位就會有虛位當你用返普通匣時會鬆左d應嚮氣密

我返而想知, 佢d size做返好未, mag 可唔可以drop free??

引用:
原帖由 jpg 於 24-1-2011 03:14 發表
我返而想知, 佢d size做返好未, mag 可唔可以drop free??
不能~要大力先推到入去~

我反而想試下有無可能將GHK夾套組件放落PMAG, 如果可以都不錯

引用:
原帖由 victorlee48 於 24-1-2011 09:47 發表

不能~要大力先推到入去~

我反而想試下有無可能將GHK夾套組件放落PMAG, 如果可以都不錯
之前有師兄, 將舊版GHK 放入PMAG, 不過要大搞. 唔知新版個內寵係點.  如果可以改PMAG 又可以DROP FREE 就真係PERFECT 啦..

引用:
原帖由 jpg 於 24-1-2011 12:51 發表

之前有師兄, 將舊版GHK 放入PMAG, 不過要大搞. 唔知新版個內寵係點.  如果可以改PMAG 又可以DROP FREE 就真係PERFECT 啦..
都可以一試,請問點樣可以買到PMAG CASE?
是否用MAGPUL PTS 的電槍 MAG?

引用:
原帖由 victorlee48 於 24-1-2011 13:57 發表

都可以一試,請問點樣可以買到PMAG CASE?
是否用MAGPUL PTS 的電槍 MAG?
電鎗個mag size 係肥仔左,入唔到GBB的鎗室的。
一定要用真品Pmag改至得

27 12
發新話題