發新話題

小弟係加入左ptw行列,但係有問題想請教下

引用:
原帖由 simson34 於 25-1-2011 12:26 發表

THANKS! C兄.....
不過可能我問得唔係咁好...
我想問係尾通放鋰電係唔係要改野,係因為我見到有組長電組係尾通所以想問下係唔係要改左佢先可以放到鋰電.
用短鋰電可以唔駛改都可以縮到最尾個格, 唔用短鋰電就縮都第3格左右..
除非要玩ubr, 如果唔係正常都唔駛改可直入.

引用:
原帖由 paulen 於 25-1-2011 17:41 發表
原裝通係唔係上唔到CTR?
Commerical spec 直上, 不過會鬆, mil-spec 要睇彩數, 有d mil-spec ctr 得, 冇d 唔得.. 不過正常係唔得.
原裝systema 通既size 係o係mil-spec 同commerical 中間..

引用:
原帖由 Sineta 於 25-1-2011 23:19 發表
小弟有幾隻CTR(美國製玩具),屋企餘得條09 std. Kit尾通,得comm. spec入到,好fit,相信我嗰支係comm. spec的,mil. spec就入都入唔到,CTR說明書亦有明確說明兩者分別,建議師兄如想保留原裝通就要用comm.  ...
師兄真好彩, 我個friend 既comm .spec 入到條尾通到會鬆. 不過每batch 既ctr spec 都有d誤差..我個mil spec acs 入到原裝通, mil spec ctr就唔得..vltor 托都有咁既問題, 兩隻mil-spec , 一隻得一隻唔得...真係好睇彩數.

引用:
原帖由 simson34 於 25-1-2011 20:54 發表
OK THANKS C兄 咁我都係要換條尾通先

我重有問題呀。 如果GRIPS想改MAGPUL係唔係好難?
MAGPUL匣個殼可以係邊度買到呢?
THANKS!!
magpul grip 係要自己改. 唔係好難改, 不過最好有d工具會易d. 同埋要好多耐性.

引用:
原帖由 ayaka 於 26-1-2011 12:41 發表

MOE就好易...
早幾日攞隻MIAD出黎度下位
原來好多位都好薄...唔敢整x!!
係, 好多位都要銼到好薄, 又其係grip 既前面interchangable 個part.

引用:
原帖由 simson34 於 26-1-2011 13:33 發表

咁講講下都唔知moe好定miad.....
moe 啱手型咪moe 啦, 方便d..如果唔係就要搞miad.

再提提想用moe 改既朋友仔, moe 個底蓋, 係cover 唔哂成個底, 所以最好搵野cover 番d 位如果唔係有機會有dust 同dirt 入到個摩打位, 長遠呢講對摩打唔好.

發新話題