發新話題

用電既問題!!!please help!!

你舊電幾多mAh?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

1100mah x 15c 得 16.5A, 唔夠俾個摩打扯.
我唔知你有咩問題, 因為你無打晒全文
但係我估你換舊大水唐電就OK

引用:
原帖由 km~ 於 26-1-2011 16:20 發表
thx!!!ching
By the way, if  use red cylinder, i should buy a 12v battery with how many mAh and C???
thanks very much
車仔電唔洗理幾多C, 因為output比li-po/-ion大. 你買1500以上都OK, 幾多隨你喜歡.
買番鋰電的話, Premium power 1300 20c啦

引用:
原帖由 jpg 於 26-1-2011 19:01 發表

premium 係咪短鋰電? hot power 個款??

我試過落GE power, 發現電唔夠力的後果.
枝鎗會唔夠力, 齒會轉唔晒一個cycle就停
彈會上唔晒, 跟住就會聽到D心都寒既吸空氣聲, 同埋射唔出.....
男人大忌呀...

引用:
原帖由 spec.ops. 於 27-1-2011 00:34 發表

我用ge power打m130又好精神
可能我黑仔.
你試下用Premium power再用GE power打空鎗, 聽下鎗聲有無分別?
或者可能我個枝係super max的關係?

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 27-1-2011 00:49 發表
小弟都係用緊premium power...不過硬係覺得個imax b5好似成日都义唔滿舊電...
你用幾多A差?

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 27-1-2011 19:12 發表

買電果陣車仔鋪建議用1A...
咁無理由充唔滿喎 你充滿後用他表度度幾多V

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 27-1-2011 20:11 發表

小弟無他表...不過用lipo blanance义...見舊電义左成晚都仲係到义緊......
可能我個b5個program setting果度有野set錯左......

balance係用黎balance 3個cell既voltage
你要用Lipo Charge

依家你快D去插電啦咁

引用:
原帖由 hkkiller7 於 29-1-2011 02:57 發表

我都係用GE POWER打M150都OK WO~~
supermax 嗎?

我覺得係齒比問題多過彈弓問題..

jpg兄你身在何方? 永遠都係香港凌晨先online

發新話題