發新話題

WE M4 全開膛 一問

回覆 30# 的帖子

咁姐係果技可以買既??

唔該哂師兄

引用:
原帖由 hinson 於 3-4-2011 17:34 發表
咁姐係果技可以買既??

唔該哂師兄
我諗起呢個.........
都話咗唔賣囉..........

引用:
原帖由 hinson 於 3-4-2011 17:34 發表
咁姐係果技可以買既??

唔該哂師兄
一句講哂
display only, not for sale

其實我好唔明WE諗咩,AR系一定係最受歡迎,WE冇可能唔知,但佢哋出完PDW,M14,SCAR,G36.......
係死都唔出AR open bolt............
以佢哋而家啲開發能力要出真係冇乜問題,只係啲料頂唔頂得順.........以佢往積一轉OB分分鐘槍身會斷開兩截.......
再加上而家WA糸统已經非常成熟,後起之秀KSC表現又唔錯,買M4?首選一定唔會係WE囉..........

引用:
原帖由 F22 於 3-4-2011 18:32 發表
其實我好唔明WE諗咩,AR系一定係最受歡迎,WE冇可能唔知,但佢哋出完PDW,M14,SCAR,G36.......
以佢哋而家啲開發能力要出真係冇乜問題,只係啲料頂唔頂得順 ...
可能佢就係知AR唔WA黎
所以出其他廠冇既槍款先
而WA到頭來都係得一支AR 佢由樹苗變到聖誕樹都係果一條樹

我講下嫁咋...唔岩聽唔好打

我覺得YYE遲遲唔出支AR-15類型既所謂"OPEN-BOLT" GBBR只得一個原因! 未完成!

因為銅膽系统有好表演性能! 啲人一定張OPEN-BOLT再同現有銅膽比較! 如果唔能夠一出場就好過銅膽系統! 支OPEN-BOLT系统就要再改良! 灑錢灑時間! 一砲打唔響就即死!

等下啦!

講笑吧...
唔知覺下有無玩過WE第一枝銅膽M4呢??
power過大+hopup抄高,到E家插了幾多的新parts,都係唔得.....

引用:
原帖由 mk23 於 4-4-2011 12:26 PM 發表
講笑吧...
power過大+hopup抄高,到E家插了幾多的新parts,都係唔得.....
講真...我只係重身裝過個HOPUP就冇抄高啦,,

引用:
原帖由 mk23 於 4-4-2011 12:26 發表
講笑吧...
緊係唔得啦
因為個主要原因根本唔係衰係個Hopup度
當然個Hopup有少少影響
但個主要問題係條內管唔夠定
塊Bolt皮野野撞埋個Hopup位搞到條內管成塊搖搖板咁
你整Hopup整得好就奇

引用:
原帖由 F22 於 3-4-2011 18:32 發表
以佢哋而家啲開發能力要出真係冇乜問題,只係啲料頂唔頂得順 ...
打手再現

D料頂唔頂得順已經係其次
主要問題係唔知點樣出
出份Kit成組Bolt+扣雞Set+前管(內外)連個新Hopup , 賣幾錢好?
WA有先咁多 , 我係WE我都谷到盡出組好過WA既Bolt啦
技術唔係做唔到 , 只係 "點樣做得更加好" 既問題
我係User我情願慢慢等 , 佢出咪買 , 唔出咪等下 , 只係遲早問題
WA可以話極其完美 , 但同時又極其不完美
講真我唔想再哂錢玩落去 , 唔止我 , 大把人WA轉去玩WE
原因? 我自己黎講我冇咁多陰屍紙可以燒

永遠見到你見親WE就踏 , 講WA既缺點時就左兜右兜
為咩姐?

回覆 39# 的帖子

請教師兄,有無得整??謝

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 4-4-2011 13:00 發表
請教師兄,有無得整??謝
你想整咩?
我做定管都係塞左兩個Oring落條內管就已經冇事發生了

引用:
原帖由 101653 於 4-4-2011 01:00 PM 發表

打手再現

D料頂唔頂得順已經係其次
主要問題係唔知點樣出
出份Kit成組Bolt+扣雞Set+前管(內外)連個新Hopup , 賣幾錢好?
WA有先咁多 , 我係WE我都谷到盡出組好過WA既Bolt啦
技術唔係做唔到 , 只係  ...
其實洗咩出聲應佢呀,
又要唔中意,又要係WE D POST到講,
仲係WE D POST到講WA好幾幾幾多..
唔通佢會覺得佢噤講幾句會有人聽佢X UP??
其實佢噤唔滿意,我覺得佢應該去軍軍軍入面大大聲噤講!
仲要捉住MING SIR黎講!
唔係係網路上面講係冇用既...

引用:
原帖由 mk23 於 4-4-2011 12:26 發表
講笑吧...
唔講由自可! 講翻都把幾火! 點解會踏翻入玩具槍呢條路就因為幾年前係街撞翻個舊槍友(我地打開珍Sporter)佢話玩具AR出左批好以sporter既gas槍! 拉bolt, kock bolt! 只係冇跳殼! 即時起條引去買! 當時只有WA硬膠膠又冇夾買! 等下等下出左WE GBBR (第一代)即買3支二+多隻夾! 嘩! 新槍出盒支支打三夾都唔夠就jam灑! 抦佢地(參巾)抦到七彩! 根住買兩支井性M4, 都係唔掂! 到後來比啲槍給一個玩珍鐵既工程師研究! 又再同一個玩WA手槍同PTW既師兄研究! 結論係銅膽設計上係可以造到耐用效果!

到現在我其中一支WE係:- 自己車一體過鋼外皮管連hop-up座; ra-tach成品波箱; kn內管(私人車)! 冇hop-up! 支槍係好大力, 抄向地但冇jam過, 打co2夾! 20米內我唔怕同WA系统GBBR秋.

"""但個主要問題係條內管唔夠定
塊Bolt皮野野撞埋個Hopup位搞到條內管成塊搖搖板咁
你整Hopup整得好就奇"""

我又唔覺得係"搖搖板"咁! 我覺得係floating效果nozzle head space問題先致造樣造! 問WE先致知到個答案!

引用:
原帖由 rho837 於 4-4-2011 03:20 PM 發表

唔講由自可! 講翻都把幾火! 點解會踏翻入玩具槍呢條路就因為幾年前係街撞翻個舊槍友(我地打開珍Sporter)佢話玩具AR出左批好以sporter既gas槍! 拉bolt, kock bolt! 只係冇跳殼! 即時起條引去買! 當時只有WA硬膠膠 ...
不過我始終都覺得有HOPUP會好D

發新話題