75 12345
發新話題

[WE] 真心請教 - WE Scar Open Bolt (成鎗)

姐係唔要個圓柱體套住個回鏜釬

引用:
原帖由 f22a 於 28-3-2011 03:54 PM 發表

對,從香港到台灣的論壇的前輩對此彈匣都有相同的評價
這也是小弟遲遲沒勇氣入手此廠牌的產品原因
小弟現有的井井配Prx-Win匣、KSZ配原廠匣、豬HK配原廠匣皆無彈匣漏氣的煩惱
彈匣留點氣可放幾星期也不漏
玩 ...
封左爭口膠..都唔知幾耐冇漏過氣囉

引用:
原帖由 nishi 於 28-3-2011 03:59 PM 發表

其實係要封邊度既姐ryan師兄, 教下我啦
我跟住上網睇果d教學都冇用
拆開個匣玉,同埋入氣咀同嘩佬,要唔要個膠圈係個人選擇啦,我自己就唔要既,之後跟住個原本個膠圈果個曹用爭口膠"GI"上去,,轉彎位要"gi"多少少,
之後就將匣玉合埋,上鏍絲,不過千其唔好上實,
之後"GI"左出黎既爭口膠就有2個方法去做!
第1:用手指"文"哂佢係匣玉表面,記住上下匣邊要"文"好DD!
第2:用介刀文走D膠,
風乾2日!自己行量佢乾哂未!
裝返哂D嘩佬入氣咀,再拎緊哂D縲絲!入氣試!

引用:
原帖由 nishi 於 28-3-2011 04:22 PM 發表

謝謝指教, 想問下所指既膠圈係咪指拆開匣玉之後, 勁大條長方型果條橡膠條?

引用:
原帖由 rog123 於 28-3-2011 05:35 PM 發表
ryan師只 我早前買咗套新scar blow back件 條回鏜釬是可打爆個尾托蓋果條,是否拿條舊回鏜釬到轟轟轟換條新,thanks
如果仲有貨既話緊係得啦

引用:
原帖由 nishi 於 28-3-2011 06:06 PM 發表
仲有少少野想問...
如果想換開膛件, 係咪可以用番舊時出果堆開調節氣芯?

支野唔降降火落唔到場
no

順帶一提,用左爭口膠會令匣內氣壓高左,原裝螺絲有機會會拉爆,可以的話換埋鋼螺絲!

引用:
原帖由 bbc100 於 28-3-2011 06:22 PM 發表
我d匣既嘩佬同入氣咀成日漏氣,咁請問有乜解救辦法?
你拆MARUI既手槍匣嘩佬同入氣咀D O RING去配,之後換哂佢就冇問題既啦

引用:
原帖由 bbc100 於 28-3-2011 10:22 PM 發表

感謝!!
又想請問,究竟係原裝o ring 差,還是size唔正確?
原裝好 差...

引用:
原帖由 TINGLOK244 於 28-3-2011 10:36 PM 發表
小弟想請問一下冇MARUI既手槍可以點樣配到岩大小的o-ring~thx

we入氣咀實在經常有問題~有冇第2個品牌可代用thx

唔該哂
其實如果入氣咀果到漏氣,好多時你用枝GAS差頭篤多佢幾次都冇事..

引用:
原帖由 空鐵男 於 14-4-2011 11:26 AM 發表
如果買scar~
ra換晒鋼制戈枝scar掂唔掂?
點叫掂?

引用:
原帖由 空鐵男 於 14-4-2011 03:21 PM 發表
姐係買枝we改定ra一步到位好??
你係香港可以買到ra改良版scar成槍咩?

再一次講,有冇必要換鋼bolt自己衡量!

引用:
原帖由 nishi 於 19-4-2011 05:54 PM 發表
岩岩係紅狼見到TXC出左個OB SCAR用既強化尾托底版...
仲係全金屬既添wor 看來不錯?
我覺得暫時冇噤既必要...

同埋隻金色真係好肉...

75 12345
發新話題