16 12
發新話題

支M4A1有問題,射唔到.....?

支M4A1有問題,射唔到.....?

支Version2008 M4A1唔知壞什麼? 我已更換T.W.Version Up Kit2 set(包含motor,LED電子咭及控電組),但都係不正常運作 .
問題:是一扣雞D齒轉一轉(單發與連發一樣),張咭便着紅燈,又射唔到.紅燈閃着不停,要轉到安全掣,才可以reset.
請問有沒有C Hing可以幫幫手,解答 一吓.
Thank you very much!

又係壞摩打??

08仲upgrade????
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 itbigfat 於 6-2-2011 19:29 發表
支Version2008 M4A1唔知壞什麼? 我已更換T.W.Version Up Kit2 set(包含motor,LED電子咭及控電組),但都係不正常運作 .
問題:是一扣雞D齒轉一轉(單發與連發一樣),張咭便着紅燈,又射唔到.紅燈閃着不停 ...
你既意思係咪成套kit裝晒都唔得?
三六轟一轟,敵人企唔穩!

撘單一問:
我換咗套新hop-up但粒機米無落螺絲膠,係唔係會越打越鬆?
因我發覺啲彈忽然勁炒向上...

引用:
原帖由 Arther 於 7-2-2011 00:04 發表
撘單一問:
我換咗套新hop-up但粒機米無落螺絲膠,係唔係會越打越鬆?
因我發覺啲彈忽然勁炒向上...
會有呢個機會

各位C Hing新年快樂,我想話支鎗已更換(摩打,電子咭及控電組),除波箱(gear Box)未拆開外.現已用新摩打,但情況一樣 .應否拆開波箱?網上有沒有指引提供? Thanks!

引用:
原帖由 itbigfat 於 7-2-2011 09:57 發表
各位C Hing新年快樂,我想話支鎗已更換(摩打,電子咭及控電組),除波箱(gear Box)未拆開外.現已用新摩打,但情況一樣 .應否拆開波箱?網上有沒有指引提供? Thanks!
症狀似係供電方面出問題, 睇睇摩打正負有無錯, 焊口有無過氣等, 但如果你支已經係08'version, 咁仲換咩upgrade kit呢?
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 itbigfat 於 7-2-2011 09:57 發表
想了解一下你因咩事攪到要換Kit?

套Kit係用作"後備零件",唔係用作"升級"用.

引用:
原帖由 spec.ops. 於 7-2-2011 00:57 發表

會有呢個機會
係lu直頭震到hop-up全開打過隔離場

引用:
原帖由 itbigfat 於 8-2-2011 19:31 發表
套Kit係用作"後備零件",唔係用作"升級"用.
哦,但點解要成set落呢?

引用:
原帖由 Arther 於 8-2-2011 19:35 發表

係lu直頭震到hop-up全開打過隔離場
一飛衝天就有

齒輪有冇補油, 如有, 檢查兩隻眼是否給油塞住.

引用:
原帖由 jeffy 於 9-2-2011 12:04 發表
齒輪有冇補油, 如有, 檢查兩隻眼是否給油塞住.
如果係補過油既話,咁油多引致塞孔而?燈既可能性就達到百分之九十九咯!但希望樓主提供詳細D既資料等我地可以幫到手

16 12
發新話題