40 123
發新話題

有得睇冇得駛!

有得睇冇得駛!

又係巴黎經過Li間舖!+幾年前唔識嘢!入去買咗支deact. Skorpion machine gun. 四千多法郎+deact.證書,玩咗唔夠三日,係德國Duesseldorf飛Berlin時比機場安檢查到,比德國警方收咗!事發時1998年,未到9.11!由法國飛德國竟然查唔到!當時心想查到比張證書佢睇就得啦!呵呵...真係好天真! 後來有六七年去到巴黎都唔敢經過Li間舖嗰門口! 今年過年又經過Li間舖....真係好吸引 !不過D惨痛經歷 都係唔好入去好

附件

13-2-2011 23:19

本帖最近評分記錄
  • Hkpolice-Psu 威望 +15 整個15分安慰濟啦唯有 18-2-2011 11:45
  • Hkpolice-Psu 金錢 +15 整個15分安慰濟啦唯有 18-2-2011 11:45

我見到HK
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 MANKF 於 13-2-2011 23:19 發表
又係巴黎經過Li間舖!+幾年前唔識嘢!入去買咗支deact. Skorpion machine gun. 四千多法郎+deact.證書,玩咗唔夠三日,係德國Duesseldorf飛Berlin時比機場安檢查到,比德國警方收咗!事發時 ...
可能德國比較嚴

法國係鬆好多....啲8mm blank周圍有得買! 去Frankfurt重見到有SIG啲parts買! 唔敢買驚入境時比海關捉!

你唔好彩 - 德國系2002年先至解禁全自動鎗款既閹鎗...換言之你而家可以試多次睇下德國海關收唔收你(不過如果收咗唔好怨我 ):得閑“摷”啲實據你睇...

Mousier  MAN what a coincidence I'm currently in Paris as well for valentine's day and my girlfriend's birthday...
bon voyage =]
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

點解唔揸車過境?想當年198x 表弟車我由比利時入左法國境我都唔知,老表話去埋荷籣同德國都得,當時架車有支.22口徑典尺話用嚟防身,事後落車先知 現在就唔知乜環境lu (就當我吹水勿插)

到現時在荷籣(玩槍)係咪好鬆? 聽講係乜都玩得?

FAMAS

引用:
原帖由 bun仔 於 15-2-2011 11:36 發表
FAMAS
得個恨字

回覆 6# 的帖子

How can it be!!!!  I just left Paris last Friday evening, back Hong Kong last Sat. 18:00pm. I spent 10 days in the Mediterranean Sea (West) and stayed 2 days in Paris before back HKG.  We met back the guide on the ship which we had in Egypt.  My wife's still talking about you.  Wish you a nice trip and Kung Hei Fat Choi.  If you have time, visit that gun shop in Paris

回覆 6# 的帖子

Best Regards and Happy Birthday to your girl friend !!!   Have a nice trip there !!!

Sorry to everybody!  Out of topic !!!

回覆 5# 的帖子

各位C-Hing其實除咗D槍吸引外,最吸引係D價錢...支法佬FAMAS先係賣Euro590.00 其它D handgun,由Euro350.00 - 490.00,真係....玩具價錢...唔係我點會唔敢經過...就係怕忍唔住手。因為上次係德國唔係收咗就冇事

引用:
原帖由 rho837 於 15-2-2011 11:30 發表
到現時在荷籣(玩槍)係咪好鬆? 聽講係乜都玩得?
相反 - 荷蘭連氣槍都禁...

40 123
發新話題