28 12
發新話題

我支kit有怪聲加彈道下降

我支kit有怪聲加彈道下降

我支PTW有怪聲打打下有時會有幾下呠一聲,接着彈道明顯下降咗但之後又正常番...
請問有無師兄經歷過

引用:
原帖由 Arther 於 24-2-2011 04:13 PM 發表
我支PTW有怪聲打打下有時會有幾下呠一聲,接着彈道明顯下降咗但之後又正常番...
請問有無師兄經歷過
之前用過D豆上得唔多順就有怪聲,但唔係呠聲囉~
所以唔知師兄係唔係同一個問題導致
之後轉左豆用落就冇試過有問題喇

引用:
原帖由 陰溝公 於 24-2-2011 17:13 發表

之前用過D豆上得唔多順就有怪聲,但唔係呠聲囉~
所以唔知師兄係唔係同一個問題導致
之後轉左豆用落就冇試過有問題喇
無錯我就係轉豆累事,一轉第三槍就出事...再轉都係咁

引用:
原帖由 Arther 於 24-2-2011 22:40 發表

無錯我就係轉豆累事,一轉第三槍就出事...再轉都係咁
你之前用咩豆架?
三六轟一轟,敵人企唔穩!

JAM JAM JAM~~

我之前一直用開Maruzen間中會用Excel尋日睇完隔離台的BB彈測試報告後屎忽痕買包line X嚟試....之後咪要上嚟問嘢囉
我瀨完嘢都立即轉番用Excel,情況係有改善但係我用line X之前支槍係好健康架

請問知唔知個怪聲係個筒 定係 個BOX 發出?

回覆 7# 的帖子

我唔識分
但聽落依係由氣所發出的,因為無尖聲同磨擦聲..

有時我入匣後第一發會出現咁既情況
D聲怪怪D....彈道好"THE"....粒彈無力咁
之後就一切正常.....應該係第一粒彈上彈唔正問題
有無試過WE魚糧袋裝的0.25g呢?

可能係個hop up收左工.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 25-2-2011 19:54 發表
可能係個hop up收左工.
但hop up係有只是每馮有怪聲出現d彈就飛唔遠..

引用:
原帖由 ayaka 於 25-2-2011 19:42 發表
有時我入匣後第一發會出現咁既情況
D聲怪怪D....彈道好"THE"....粒彈無力咁
之後就一切正常.....應該係第一粒彈上彈唔正問題
有無試過WE魚糧袋裝的0.25g呢?
我係打打吓出現以前從未試過,d聲聽落好悶有d似”共鳴”所發出既聲
WE魚糧我未用過!

睇怕都要做個full check囉!

引用:
原帖由 Arther 於 25-2-2011 20:10 發表

但hop up係有只是每馮有怪聲出現d彈就飛唔遠..
一係個hop up跌晒落黎, 密封晒條管同粒彈之間空位, 導致真空的形成, 將粒彈索番轉頭, 所以點解聲唔同左, 同埋飛唔遠
一係個hop up頂晒上去, 無hop up所以彈飛唔遠, 但應該唔會有怪聲出現!
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 25-2-2011 20:23 發表

一係個hop up跌晒落黎, 密封晒條管同粒彈之間空位, 導致真空的形成, 將粒彈索番轉頭, 所以點解聲唔同左, 同埋飛唔遠
一係個hop up頂晒上去, 無hop up所以彈飛唔遠, 但應該唔會有怪聲出現!
如果用第2個筒試都係咁既話,hop-up故障既機會就極高喇!

28 12
發新話題