發新話題

依枝先叫國產...

都係無野喇......
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

反正iphone都係強國代工......

引用:
原帖由 sailun412 於 26-2-2011 02:49 發表
都係無野喇......
個頭像......

我都等左A&K出好耐了!!!!因為好想入支MP5玩下!!!!唔知幾時見街

引用:
原帖由 hkkiller7 於 26-2-2011 03:06 發表
我都等左A&K出好耐了!!!!因為好想入支MP5玩下!!!!唔知幾時見街
可以死左條心了....
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 sailun412 於 26-2-2011 03:35 發表

可以死左條心了....
咁就唔再諗了!!!!

什麼。。還有人真的沉醉在國產成本低質量差的 自戀之中麼。
實話說ptw 裡也沒什麼高技術含量... 價格被拉低實在高興。

引用:
原帖由 seals9121 於 1-3-2011 17:36 發表
什麼。。還有人真的沉醉在國產成本低質量差的 自戀之中麼。
實話說ptw 裡也沒什麼高技術含量... 價格被拉低實在高興。
take it easy man!! airsoft呢家野豐儉由人o者....

引用:
原帖由 sailun412 於 26-2-2011 02:17 發表
其實我國已經係世界工廠, 有good QC既生產線, 產品絕對不能睇低
終於看到一句大實話.... 其實多少非國產槍.... 又不是在大陸生產...這種玩具根本沒技術含量可言... 玩的根本是精度
雖然我都系會用正版 systema...... 近排Motor 又燒。。頭痕

知識產權為何價?試問有幾多人曉得去正視?最基本的道德觀念何在?
世界工廠... 如不懂得善用品牌和創做力的話... 只會一世是第三世界的牛!
Systema已是一個品牌,點解PTW得個幾款型號都可以賣得咁貴同賣咁多年都仲有咁多人買吖?
同Apple iPhone一樣,話知你邊個落手做,農人與牛,落手做個個得到的永遠是最細份的!
就算如果有一天隻牛懂思考但不滿現狀... 但隻牛都要織得講人話至算吧!
世界工廠最大的問題是... 就算你做得再好,發明得再勁而不懂得自家品牌包裝...
只係做人地對手腳的話,那就不會走得多遠...

引用:
原帖由 sailun412 於 26-2-2011 00:47 發表
其實我國已經係世界工廠, 有good QC既生產線, 產品絕對不能睇低
贊同強國有好的生產線,但好的QC就...難講咗D

BTW PTW唔通都係代工?

引用:
原帖由 diplomatique 於 22-5-2011 03:31 發表
知識產權為何價?試問有幾多人曉得去正視?最基本的道德觀念何在?
世界工廠... 如不懂得善用品牌和創做力的話... 只會一世是第三世界的牛!
Systema已是一個品牌,點解PTW得個幾款型號都可以賣得咁貴同賣咁多年都 ...
氣槍界不嬲都無咩知識產權 ∼∼∼

引用:
原帖由 ranger_hk 於 22-5-2011 08:53 發表

贊同強國有好的生產線,但好的QC就...難講咗D

BTW PTW唔通都係代工?
唔好以為中國無好既QC, 係你唔知啫.
好多你唔知道係中國做既野其實係MIC.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 22-5-2011 20:46 發表

完全認同..
中國既qc, 係睇個客俾唔俾得起錢..
俾得起既, 更嚴既qc 都做到..

引用:
原帖由 Elf 於 22-5-2011 20:46 發表

咪話代工
講中國自己用既
同老解政府做武器
QC做得唔好
你係主管,你試下會點…

發新話題