發新話題

請教gp gbb 金身及madbull DD RISii 12.5" 魚骨

牛牛有出過一個nut for GP的,賣$160-180
另,GP聽聞有前期卅後期的screw pitch
如果是後期型,多數都用到,同KA牙好似係相同的。
KA我有兩支都係用牛牛骨直入無野改OK。

附件

4-3-2011 09:15

引用:
原帖由 momolun 於 4-3-2011 11:17 發表

Hi Ching

係我..多謝你先前回答我問題...我見有Ching 問呢個問題...
順便再問多小小...希望沒打攪la

我決定買DD 12" ....如沒理解錯
DD Mk18 9.5" 同 DD 12.5" 都係同一nut 數&牙位都係一樣?..可直上 K ...
是用同一個Nut ring的,個樣是我post出來的款一樣,
原骨跟來的Nut 是直上KA無問題。
上GP前其型的話,去到尾果三分一會入唔到。

Madbull Daniel Defense SOPMOD II RIS II
Madbull Daniel Defense Lite Rail
兩款都是用同一個nut ring,骨尾用六粒screw lock的方法一樣。
不同是SOPMOD II RIS II骨下身是由四粒"一字"頭screw lock住,下骨可以拆出來。
而Lite Rail就是一件過,沒有上下身分開的

附件

RIS II.jpg (63.7 KB)

4-3-2011 11:42

RIS II.jpg

Lite Rail.jpg (52.44 KB)

4-3-2011 11:42

Lite Rail.jpg

引用:
原帖由 hansoncheung 於 4-3-2011 13:11 發表
謝謝師兄們指教 ,   小弟支GBB個上身是VLTOR MUR, 相信是後期型, 明天帶個上身去試一試, 希望可以裝到.
不是,我手上都有兩支GP是MUR身,分別是Vltor 及Tory都不能直入。
for GP 果個nut ring我有買,入到GP身。

引用:
原帖由 hansoncheung 於 4-3-2011 13:52 發表
感謝 orz, 小弟支是MAGPUL下身, 唔知得唔得.   不過即使前期型也可買個NUT RING, 小弟就放心購買了, 試了之後再向師兄報告, 謝謝. 再順便問一問, madbull d骨是要鑽穿才可入gas tube 的, 小弟沒有鑽床, 請問師兄們是 ...
是,要自行鑽孔才能入到Gas Tube, 有電鑽便可以了。

引用:
原帖由 momolun 於 4-3-2011 14:40 發表

...要鑽
是不是樓主個SET 先要鑽
所有牛牛骨個gas tube tunnel都係封主,
要入tube就要自行用電鑽鑽孔通過。
鑽....都係鑽5-7mm厚的鋁已矣!
如果是牛牛的Noveske 骨好似仲PK! 有條橫釘係骨上面的位置添
不過係好似...我唔sure,因為Noveske 骨我係買ProT&T出的。GP/KA身直入無問題。

引用:
原帖由 momolun 於 4-3-2011 15:01 發表

KA 都係
即係如果要上 tube 就一定要鑽
一係就唔上 tube ?
是,其實唔難鑽,有電鑽的話,二三分鐘就完成。
SOPMOD II RIS II尾要鑽果個位置,本身有個mark, 跟住個位置開孔便完成。
圖中紅色arrow果個位置就係要開孔的位

附件

4-3-2011 15:23

引用:
原帖由 defender110 於 10-3-2011 01:26 發表
但我好想知衫軍嘅DD骨可否上(vvE) m4 嗎? thx
有師兄裝過係OK的,

引用:
原帖由 2slow 於 10-3-2011 10:31 發表
衫軍嘅DD骨即係邊隻牌子呢?
MadBull

發新話題