發新話題

[新手] 拆太陽環

[新手] 拆太陽環

你好
我有支KA M7A1 GBB, 想自己換內外管+hopup+骨, 但係拆到太陽環唔識得拆
我想問問係咪應該扭出黎?係正牙定反牙?

BTW
我其實係想換長D o既管+骨
請問有咩牌子o既內外管,骨會fit唔使自己改?
Thanks!

拆Delta Ring有一件專用工具,價錢由六七十到幾百都有。
有果件工具至拆到,
方向係鎗咀向天,把工具"卡"主個ring, anti-clockwise 拆出來。
(KA M7A1 用的是Tory 骨,佢支骨個下碼要拆開body上下身至除到個骨的下碼,拆走支骨,就見到個nut Ring)

附件

4-3-2011 15:32

回覆 2# 的帖子

上星期去ssp, 40內有啦! 佢地特價緊.

引用:
原帖由 faihk 於 4-3-2011 15:55 發表
上星期去ssp, 40內有啦! 佢地特價緊.
真係平,買多一把看門口都好,我前後買過兩把,第一把比我粗暴對持後....兩粒"的"無左
不過,無"的"有無"的"好,果把專係用來裝拆後面支stock通一流!

引用:
原帖由 RCman 於 4-3-2011 15:57 發表

真係平,買多一把看門口都好,我前後買過兩把,第一把比我粗暴對持後....兩粒"的"無左
不過,無"的"有無"的"好,果把專係用來裝拆後面支stock通一流!
係就快~ 唔知佢地幾時做完~
我個陣見到都即刻入左把~

引用:
原帖由 RCman 於 4-3-2011 15:31 發表
拆Delta Ring有一件專用工具,價錢由六七十到幾百都有。
有果件工具至拆到,
方向係鎗咀向天,把工具"卡"主個ring, anti-clockwise 拆出來。
(KA M7A1 用的是Tory 骨,佢支骨個下碼要拆開body上下身至除到個骨的下 ...
原來係咁....我仲同佢搏鬥左大半個鐘....
骨我拆到呀, 冇問題
係個delta ring, 同埋之後要揀D咩骨&管
唔該晒~~

引用:
原帖由 tst99132 於 4-3-2011 16:00 發表

原來係咁....我仲同佢搏鬥左大半個鐘....
骨我拆到呀, 冇問題
係個delta ring, 同埋之後要揀D咩骨&管
唔該晒~~
骨,一般牛牛骨都能直入KA body。
唔洗改牙的,放心。
大陸仔就未必,我買過係用唔到的。
所以,不如比多少少錢買牛牛好過。

引用:
原帖由 RCman 於 4-3-2011 16:09 發表

骨,一般牛牛骨都能直入KA body。
唔洗改牙的,放心。
大陸仔就未必,我買過係用唔到的。
所以,不如比多少少錢買牛牛好過。
牛牛你指係瘋牛?

回覆 8# 的帖子

應該無其他牛仔廠啦...

引用:
原帖由 faihk 於 4-3-2011 16:19 發表
應該無其他牛仔廠啦...
對D零件廠唔太熟, 都係第一次試改槍
Thanks~~

引用:
原帖由 tst99132 於 4-3-2011 16:29 發表

對D零件廠唔太熟, 都係第一次試改槍
Thanks~~
改改下會改上引的

further再問下
我諗住改長支槍係想打outdoor range遠D準D
而家本身支KA M7A1而家呢D天氣打top gas大約1.1-1.3J左右, 冇仔細做過grouping, 不過大約10幾米都仲可以OK準
如果我加長左槍管(我打算用6.03mm精密管, 用到大約500mm左右長度), 有冇需要飛機個出氣量再改下? 我想keep番大約呢個power
我應該要改飛機o既咩零件?
Thanks!

多謝各位師兄指點, 我支槍已經改好左~

Uploaded with ImageShack.us

試過幾槍, 係咁以set過下支鏡, 好準好穩定
Thanks!

發新話題