62 12345
發新話題

幾個關於PTW與parts兼容問題

幾個關於PTW與parts兼容問題

小弟幾個關於parts與PTW兼容問題,
想知某些真品parts可否直上、及有無用途(沒用途意思即係做個樣),
求PTW版友們指教一下。

1. Take Down Pin?
2. Anti-Rotational Pins?
3. Ambi Mag Release?
4. Trigger Guard?
5. Selector Switch (Single or Ambi)?

萬分感激

[quote]原帖由 ohnavi 於 8-3-2011 12:49 發表
想知某些真品parts可否直上、及有無用途(沒用途意思即係做個樣),
求PTW版友們指教一下。

1. Take Down Pin - YES OF COZ!!!(fit on directly)
2. Anti-Rotational Pins?- YES OF COZ!!!(little modifly need)
3. Ambi Mag Release? YES OF COZ!!!(fit on directly)
4. Trigger Guard? YES OF COZ!!!(fit on directly)
5. Selector Switch (Single or Ambi)? YES OF COZ!!!(little modifly need & decoration only)

DONT WORRY ABOUT THESE LA, COME TO ME I'LL ALL SOLVE FOR U LA.....!!!!!
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 sailun412 於 8-3-2011 13:21 發表
[quote]原帖由 ohnavi 於 8-3-2011 12:49 發表
...
多謝解答,準備埋Dparts先
蓮姐小弟真吾知愛你定恨你

另外anti rotational pins佢有不同size(0.154/0.155/0.170),請問應選邊種?
有無用途架?如無吾嘥錢啦

引用:
原帖由 ohnavi 於 8-3-2011 13:24 發表

多謝解答,準備埋Dparts先
蓮姐小弟真吾知愛你定恨你

另外anti rotational pins佢有不同size(0.154/0.155/0.170),請問應選邊種?
有無用途架?如無吾嘥錢啦
ivan 兄, anti rotational pins 有用架, 用黎裝飾好靚架~~~~
而size(0.154/0.155/0.170) 指dia. pin , ptw 係冇得吉條PIN入去的. 可以唔理.
GBB 會用0.154 FOR ar-15/ m16
The .170 size fits late model Colts

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2011 13:28 發表

ivan 兄, anti rotational pins 有用架, 用黎裝飾好靚架~~~~
作死咩jacky兄,齋裝飾又好似有點兒...
我之所以有今日,你都有份

引用:
原帖由 ohnavi 於 8-3-2011 13:34 發表

作死咩jacky兄,齋裝飾又好似有點兒...
我之所以有今日,你都有份
哈哈, 蓮姐真係要黎齋裝飾架咋
你仲係上面做乜呀,快D 跌落黎呀!!!

買啦買啦....準備定o岩o架喇....
anti-roll pin唔使買啦 我送對比你!! 我果條1:144(A証紙) TSC maco出品!!!
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 sailun412 於 8-3-2011 13:38 發表
買啦買啦....準備定o岩o架喇....
anti-roll pin唔使買啦 我送對比你!! 我果條1:144(A証紙) TSC maco出品!!!
http://www.civiliangunner.com/cg ... 25f84176t5jpiBUAycB ...
揀緊野架啦,好快好快
anti-roll多謝先,不過都要睇下襯吾襯麻,吾襯就吾貪啦。
蓮姐你地有無收收埋埋D靚lower,而家出面係咪得番馬仔同N記?有我吾駛出去搵甘煩

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2011 13:36 發表

哈哈, 蓮姐真係要黎齋裝飾架咋
你仲係上面做乜呀,快D 跌落黎呀!!!
我無你甘財雄麻 ,要玩新野要好多捨棄

回覆 8# 的帖子

prime馬仔絕晒版了
紅狼重有prime的 fn, kac, mk18下身

恭喜師兄就快落坑

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 14:16 發表
prime馬仔絕晒版了

恭喜師兄就快落坑
係啦, 馬仔冇晒貨, 真有d遺憾...
如買左派米下身, 上身d色又唔多match... 真係唉...

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 14:16 發表
prime馬仔絕晒版了

恭喜師兄就快落坑
thanks ayaka兄,
無馬仔,oh ship! x!!
kac白字吾得啦,fn同18.. 18係mod 0?

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2011 14:19 發表

如買左派米下身, 上身d色又唔多match... 真係唉...
甘如果係甘個身真係吾換好過換,除非有埋上身

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2011 14:19 發表

小弟反而喜歡原裝身個灰色
派米身藍藍地色都係岩砌民用槍多d
我就會用買lower的錢買多個upper

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 14:28 發表

小弟反而喜歡原裝身個灰色
派米身藍藍地色都係岩砌民用槍多d
我就會用買lower的錢買多個upper
upper有得散買?定二手收?

62 12345
發新話題