23 12
發新話題

幾個關於PTW與parts兼容問題

幾個關於PTW與parts兼容問題

小弟幾個關於parts與PTW兼容問題,
想知某些真品parts可否直上、及有無用途(沒用途意思即係做個樣),
求PTW版友們指教一下。

1. Take Down Pin?
2. Anti-Rotational Pins?
3. Ambi Mag Release?
4. Trigger Guard?
5. Selector Switch (Single or Ambi)?

萬分感激

引用:
原帖由 sailun412 於 8-3-2011 13:21 發表
[quote]原帖由 ohnavi 於 8-3-2011 12:49 發表
小弟幾個關於parts與PTW兼容問題,
想知某些真品parts可否直上、及有無用途(沒用途意思即係做個樣),
...
多謝解答,準備埋Dparts先
蓮姐小弟真吾知愛你定恨你

另外anti rotational pins佢有不同size(0.154/0.155/0.170),請問應選邊種?
有無用途架?如無吾嘥錢啦

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2011 13:28 發表

ivan 兄, anti rotational pins 有用架, 用黎裝飾好靚架~~~~
作死咩jacky兄,齋裝飾又好似有點兒...
我之所以有今日,你都有份

引用:
原帖由 sailun412 於 8-3-2011 13:38 發表
買啦買啦....準備定o岩o架喇....
anti-roll pin唔使買啦 我送對比你!! 我果條1:144(A証紙) TSC maco出品!!!
http://www.civiliangunner.com/cg ... 25f84176t5jpiBUAycB ...
揀緊野架啦,好快好快
anti-roll多謝先,不過都要睇下襯吾襯麻,吾襯就吾貪啦。
蓮姐你地有無收收埋埋D靚lower,而家出面係咪得番馬仔同N記?有我吾駛出去搵甘煩

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2011 13:36 發表

哈哈, 蓮姐真係要黎齋裝飾架咋
你仲係上面做乜呀,快D 跌落黎呀!!!
我無你甘財雄麻 ,要玩新野要好多捨棄

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 14:16 發表
prime馬仔絕晒版了
紅狼重有prime的 fn, kac, mk18下身

恭喜師兄就快落坑
thanks ayaka兄,
無馬仔,oh ship! x!!
kac白字吾得啦,fn同18.. 18係mod 0?

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2011 14:19 發表

係啦, 馬仔冇晒貨, 真有d遺憾...
如買左派米下身, 上身d色又唔多match... 真係唉...
甘如果係甘個身真係吾換好過換,除非有埋上身

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 14:28 發表

小弟反而喜歡原裝身個灰色
派米身藍藍地色都係岩砌民用槍多d
我就會用買lower的錢買多個upper
upper有得散買?定二手收?

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2011 14:30 發表

我嫌PTW 原裝個身太灰囉, 一係唔好換, 一換梗係成SET啦.
一拍落你D KAC野度...你會接受唔到囉
甘大鑊??
其實我都未諗掂繼續kac定點,
又想玩下民版,諗左好耐,頭都大埋

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 14:32 發表

fn係a4身....burst marking

mk18係mod0身...a1身+mod0 laser marking
http://img.redwolfairsoft.com/upload/product/img/PTW-006 ...
哎呀,兩隻都吾鍾意,慳番
thanks

引用:
原帖由 sailun412 於 8-3-2011 14:34 發表
lower......唔急就等等啦(提示)
你甘講,我實等

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 14:35 發表

upper有p牌有原廠....全新的!
原廠有flat top & a2款兩種~ $9xx
p牌有mur, 或者係個lmt mrp upper set
呢D吾好再講住,我求你 x!!

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2011 14:37 發表

請問蓮姐除左中magwell個款之外, 重有無其他款?
係喎,如果有SR15,
my whole setting will be different

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2011 14:41 發表

嘩...URX....你真行~
應該吾會啦,貴成甘,裝又難搞,
URX個價錢真係無辦法接受

引用:
原帖由 jpg 於 8-3-2011 17:46 發表

urx 個價完全可以接受啦...你要日日同自己講, urx 好平者urx 好平者, 咁好快就可以麻醉自已.
btw, kac 就呢有offset bus. 好正..
而家d aimpoint mount 大減價, 唔覺意入左貨..
btw, d anti-rotation links,  ...
jpg師兄我想搵你果條rifle length,不過用開個網無貨,有貨個網勁貴呀。有無計?
anti roll吾買住,訂左trigger guard, take down pin同selector,
骨仲諗緊,頭都爆 慘過番工,好辛苦呀∼

23 12
發新話題