發新話題

KAC SR-16 E3

個冧把... 好似... 唔知... rifle-length... last number, should be 7 or 8??

引用:
原帖由 diplomatique 於 30-3-2011 09:02 發表
呢個真係唔多知, 不過我個條係寫:
"URX II RIFLE-LENGTH FOREND ASSY  P/N-20547

其實最容易分真定假係呢個位.

真既呢到應該係一個SPRING-LOAD MECHANISM, 假既呢到係冇孔既.
同埋D字好似比較細, 有D似VFC 款..

回覆 32# 的帖子

咁我個條都有lee個位(upload pic later)...
但我上網睇個冧把多數"7"字尾, 但都有見美國佬賣過"8"字尾...
真的是"真的假不了,假的真不了..." 唔知有無人知點分辨呢?

謝謝!

引用:
原帖由 jpg 於 30-3-2011 11:02 發表

呢個真係唔多知, 不過我個條係寫:
"URX II RIFLE-LENGTH FOREND ASSY  P/N-20547

其實最容易分真定假係呢個位.

真既呢到應該係一個SPRING-LOAD MECHANISM, 假既呢到係冇孔既.
同埋D字好 ...
jpg兄想問下係咪有隻nut可以換左就吾駛用新tool

引用:
原帖由 ohnavi 於 30-3-2011 12:12 發表

jpg兄想問下係咪有隻nut可以換左就吾駛同新tool
係, 但唔知係邊到買到舊nut,
上次問過, 真舊nut 既牙一樣..

請問新舊nut分別在什麼呢?謝謝!

引用:
原帖由 diplomatique 於 30-3-2011 12:59 發表
請問新舊nut分別在什麼呢?謝謝!
要用吾同工具先上到,最衰係貴到癲

SPRING-LOAD MECHANISM??

Gap in between...

引用:
原帖由 diplomatique 於 30-3-2011 19:48 發表
咁又大咗啲喎.........

我條VFC都可以上到貼啦........
攞返去明搶上貼佢.......

回覆 40# 的帖子

其實這是我最想看見的景況... 貼曬咁...
佢地講話最盡囉喎(已經好實)...
好似係一水水工差問題... 上綱check過...
美國佬都有時有D係咁都照落場用...
如果在唔影響功能上的話... 我還可以...
但如果可以的話... 就更係貼住好啦...

請問大家應為是否應該改個上身牙去就貼一點?

謝謝!

請教jpg兄你個條上完後是貼實的嗎?
你是如何上的?直上還是要改什麼嗎?

謝謝!!

引用:
原帖由 diplomatique 於 31-3-2011 08:34 發表
其實這是我最想看見的景況... 貼曬咁...
佢地講話最盡囉喎(已經好實)...
好似係一水水工差問題... 上綱check過...
美國佬都有時有D係咁都照落場用...
如果在唔影響功能上的話... 我還可以...
但如果可以的話.. ...
我未見過真野唔太清楚,我條VFC係先上隻牙入槍身,扭條URX上去,入槍管,上緊外迫母..........
條URX貼唔貼就係靠槍身隻牙調節,應該唔係工差問題,而係手工問題...........

引用:
原帖由 diplomatique 於 31-3-2011 08:42 發表
請教jpg兄你個條上完後是貼實的嗎?
你是如何上的?直上還是要改什麼嗎?

謝謝!!
上完係貼實.不過去到最後要俾好多力先上到貼.
我之前都係同你條gap 差唔多.
真槍好多時都係咁...kac 個網唔建議擰到盡.
kac recommend 係盡先前半個圈.
我試過用rs upper, 完全fit.
但p牌upper 就要最後大力d擰入去..

引用:
原帖由 F22 於 31-3-2011 09:21 發表

我未見過真野唔太清楚,我條VFC係先上隻牙入槍身,扭條URX上去,入槍管,上緊外迫母..........
條URX貼唔貼就係靠槍身隻牙調節,應該唔係工差問題,而係手工問題...........
真野,隻牙係埋條骨到,所以睇好唔好彩, 轉唔轉啱位..

發新話題