16 12
發新話題

Dytac VIS upper

Dytac VIS upper

其實一路都好鍾意vltor vis
想問下有冇師兄有試過dytac 既ptw/we vis upper.
以前買過俾aeg, 對佢地既印象好差, d 油"luc" 到9彩
想問下師兄們呢隻俾we/ptw 既vis 得唔得.
有冇d 咩野要大改先上到??
thank you.

引用:
原帖由 ohnavi 於 29-3-2011 13:24 發表

haha師兄是應該用條真的,等超市減低價加有貨
搵人搞先係最麻煩, 如果自己有機, 會自己搞,
以前我呢邊有班 ptw 發燒友. 佢地自己搞過vis 同mrp.
最衰同佢地唔熟, 同埋佢地已經放棄ptw 行列. 玩返aeg.
上次搵forum 個個搞, 搞得麻麻, 時候又要等好耐.
已家dytac 係條真既一半, 諗緊博下....

引用:
原帖由 ayaka 於 29-3-2011 12:32 發表
DYTAC野公差好大.....
我會話似人手揸機多過數控......
佢d外管條條內籠唔同數
呢樣我都知, 最驚d數係錯到改唔到..咁就大鑊..

引用:
原帖由 Elf 於 29-3-2011 12:29 發表
其實我都心郁過, 但係quality : price實在令人卻步..
price 唔係太過份, 話哂係條真既一半price,
係佢地d qc 真係差到冇人有.
呢樣最頭痕..

睇過少少review, d人話一條可以直上, 一條個bolt 位可以高左成1mm, 都咪話唔驚...

引用:
原帖由 McDull 於 29-3-2011 14:58 發表
我AEG VERSION個DELTA RING上下分體
唔係咁大鑊嗎, 我之前都有條aeg, 頂唔順d 油, 超平賣左去, 廢時睇到眼怨...

引用:
原帖由 McDull 於 29-3-2011 17:20 發表

甩油可以用GUN BLUE,我反而唔係好MIND。

我個DELTA RING用佢個個WRENTCH一擰,上下斷開2截。

我而家等緊佢寄過個新既過黎。
我買個時係第一水, d rail 仲要有dents, 所以好失望.
甩油既情況係所圍甩, blue 完一度另一度甩..
不過之後d人反映左, 好似第二水既已經好左好多..
個時第一水買完喊三聲...

引用:
原帖由 ohnavi 於 29-3-2011 17:13 發表

甘你都有經驗就吾好搏啦,
疊埋心水果邊搵人搞把啦,
等你靚相
如果可以改好哂 perfect 既, 6舊幾真係值俾..
等我試下搵人睇下搞唔搞到,
或者等下蓮姐大師, 對dytac 呢條既comment, 睇下有冇得搞..

引用:
原帖由 terrylui 於 29-3-2011 21:30 發表
請看: PTW M733 08VER
我冇去睇晒全部文章, 不過槍的OWNER應該有自己改野的能力,睇佢用MAGPUL GRIP可估倒一二
有興趣自己去刨晒佢,網址在此: http://miairsoft.proboards.com/i ... ery&action=prin ...
個OWNER 係搵人整, 而且要整一定要有機整.

引用:
原帖由 ayaka 於 30-3-2011 03:24 發表
我見外國人改真upper都幾多位要擴大
無機器一定唔準位x!!
係, 有幾個位要搞.
有機搞我諗唔會太難搞..
有部鑼機, 鑽床, 就有得搞..

引用:
原帖由 McDull 於 30-3-2011 09:58 發表

我係好近期先買,希望無咁大問題啦,不過我都預左要成碌拎去BLUE過。

BTW,我發覺都幾多人鍾意VIS

如果另外仲有選擇,我都會認真咁考慮。
我之前都有諗過, 重做硬陽, 不過諗下咁哂錢, 而且轉玩ptw, 所以放左去算, 如果你搞到d色, 其實呢套vis 唔錯,

引用:
原帖由 rho837 於 30-3-2011 12:48 發表
我買過呢支"大踢牌"MRP上身! 啲物料及手工連外皮電色唔達標! 擲出街了.

要買就買PRIMX既LMT-MRP上身! 靚好多.

係米国有CNC-SHOP有牌鑼真鐵及高級airsoft槍配件(包無牌AAAA級貨)! 但太貴! 我問過造 ...
麥"大踢牌"有出mrp咩??

引用:
原帖由 NCP013 於 31-3-2011 01:55 發表
boom boom果條/份會唔會好d~~~
有D人話條RAIL OUT OF SPEC, 唔知詳情係真係假..

引用:
原帖由 rho837 於 1-4-2011 16:33 發表
要買就派仔上下CNC一套買! 安全啲..... 因為我見過朋友啲派仔MRP上身裝派仔CNC下身都出事! QC問題! 好彩有得換.
呢樣都有聽過, 好似新一水個d派仔身. 都有咁既問題. 來源從呢邊班ptw友聽返黎..

主要係呢邊個玩槍模式唔同, 個個打快頻, 大大力....呢樣係ptw, 俾唔到既...
同埋我諗佢地已經擁有過, 發燒過..所以轉返,玩aeg,

16 12
發新話題